"Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США

"Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США
За словами Оксани Макарової, Путін не може змиритися з тим, що українці вибрали шлях демократичної держави з європейськими прагненнями.

Росія не зупиниться, якщо вирішить вторгнутися в Україну. Про це під час виступу на американській програмі «Обличчям до нації» розповіла посол України в США Оксана Маркарова.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на The Hill.

Я вважаю, що ніхто не застрахований, якщо на Україну нападуть, – зазначила посол.

Макарова додала, що причина, чому Путін хоче напасти на Україну, полягає не в тому, що він хоче Україну або лише Україну, а в тому, що українці обрали шлях демократичної країни з атлантичними та європейськими прагненнями.

Ми не хочемо бути частиною Радянського Союзу, Російської імперії чи Російської Федерації. Ми хочемо бути суверенними, ми суверенні, і ми боремося за нашу незалежність. І якщо на Україну нападе Росія, звичайно, вони не зупиняться після на цьому. Тому в інтересах Європи та всього демократичного світу допомогти нам захиститися, але також показати, що міжнародне панування закон все ще працює.

Маргарет Бреннан, ведуча програми "Обличчям до нації", зазначила, що президент України Володимир Зеленський, здавалося б, подав неоднозначні сигнали щодо підтримки США України проти російської агресії, згадавши, що минулого тижня Зеленський сказав, що вдячний за підтримку, але він не міг «бути таким, як інші політики, які вдячний Сполученим Штатам лише за те, що вони Сполучені Штати ».

Ми можемо вести певні дискусії, у нас можуть бути розбіжності в думках, але Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером, і я б навіть сказала, що стратегічним другом номер один. Наші відносини, особливо протягом останнього року, були на найвищому рівні, я б сказала за останні 30 років, – відповіла Маркарова.

Вас може зацікавити стаття: Напруга між Україною і США зростає через розбіжності у баченні російської агресії — ЗМІ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори
Росія готова до переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо гарантій безпеки, проте виключно на двосторонній основі.
В Україну та Грузію вторглася Росія, а не НАТО, — Блінкен В Україну та Грузію вторглася Росія, а не НАТО, — Блінкен
На його думку, те, що відбувається в Україні стосується не тільки України.
Росія є стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником, - Боррель Росія є стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником, - Боррель
У своєму блозі Жозеп Боррель наголосив, що Україна може бути впевнена, що ЄС й надалі підтримуватиме країну політично, дипломатично та економічно.
Loading...
Load next