Основна тема - Україна: канцлер ФРН Шольц здійснить візити до Києва та Москви 14-15 лютого

Основна тема - Україна: канцлер ФРН Шольц здійснить візити до Києва та Москви 14-15 лютого
7 лютого, відбудеться зустріч Олафа Шольца із президентом США Джо Байденом у Вашингтоні. Основними темами стануть політика у сфері захисту клімату, пандемія коронавірусу та конфлікт навколо України.

Канцлер ФРН Олаф Шольц 14 лютого вирушить до Києва, а на день пізніше відвідає Москву. Про це у четвер, 3 лютого, повідомило Відомство з друку та інформації федерального уряду Німеччини. Повідомляє УНН.

Напередодні Шольц заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF, що зустрінеться для переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним щодо кризи навколо України. Ця зустріч вже "запланована і незабаром відбудеться", сказав він.

За словами канцлера, у зв’язку з нарощуванням чисельності російських військ на кордоні з Україною необхідно надіслати подвійний сигнал.

"Ситуація дуже серйозна", - наголосив він, додавши, що Росії дали зрозуміти, що вона дорого заплатить у разі порушення територіальної цілісності України.

І цей сигнал було зрозуміло, - заявив глава уряду ФРН.

Водночас необхідно використати всі канали зв'язку, щоб уникнути військової ескалації, сказав Шольц, нагадавши про переговори у "нормандському форматі" за участю Росії, України, Франції та Німеччини, які, на його думку, вдалося "знов наповнити життям".

Нагадаємо, що Генсек НАТО заявляє про спрямування Росією до Білорусі комплексів "Іскандер".
Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв, - Шольц Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв, - Шольц
Німеччина та ЄС загалом підтримують введення жорстких санкцій проти РФ, але не можуть просто зараз відмовитися повністю від російського енергоімпорту.
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Loading...
Load next