США закликають Японію ввести санкції проти Росії у разі вторгнення — джерела

США закликають Японію ввести санкції проти Росії у разі вторгнення — джерела
У Японії поки що стримано реагують на прохання США.

Сполучені Штати закликали Японію розглянути питання про введення економічних санкцій проти Москви, якщо російські війська вторгнуться в Україну.

Про це повідомляє видання "KYODO" з посиланням на дипломатичні джерела, передає "ПравдаТУТ News". 

Проте Японія відклала свою відповідь на запит США, побоюючись можливих наслідків для відносин з Росією та двосторонніх питань, включаючи давню територіальну суперечку, в якій Токіо прагне прориву, повідомили джерела.

Як пише видання, через те, що у світі зростає напруга через можливе вторгнення на тлі масової російської військової присутності на кордоні України, Вашингтон сподівається згуртувати Японію та інші країни, які дотримуються верховенства права, натиснувши на Москву, щоб вона не втручалася в Україну.

Фото: Imago

Тож, за даними японських і американських дипломатичних джерел, Вашингтон по дипломатичним каналам закликав Токіо посилити свою критику та санкції проти Росії у разі її наступу.

Зокрема, під час віртуального саміту з Президентом США Джо Байденом наприкінці минулого місяця прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда пообіцяв вжити "рішучих дій у відповідь на будь-яку атаку" на Україну з боку Росії та продовжити тісну співпрацю зі Сполученими Штатами та іншими партнерами.

Але Японія стикається з врівноваженим актом синхронізації зі Сполученими Штатами та іншими західними країнами та намаганням не порушити Москву, щоб вирішити суперечку щодо суверенітету групи островів, що лежать біля найпівнічнішого головного острова Японії Хоккайдо, - повідомили джерела.

Фото з відкритих джерел

Десятилітня суперечка щодо островів, які контролює Росія, в Японії називаються Північними територіями, і Південними Курилами в Росії, завадила Токіо та Москві укласти післявоєнний мирний договір.

Нагадаємо, Китай підтримав "гарантії безпеки" Росії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Чи зможуть світові санкції стримати Росію від вторгнення в Україну (фото) Чи зможуть світові санкції стримати Росію від вторгнення в Україну (фото)
Протягом майже восьми років, вводяться нові й нові санкції від різних країн, проте поки що результатів замало.
Коломойського серед них немає: РНБО ввела санкції щодо 9 українців зі списку США Коломойського серед них немає: РНБО ввела санкції щодо 9 українців зі списку США
Зі 126 осіб, проти яких запроваджено санкції Мінфіном США, в Україні не прийнято рішення лише щодо 17.
Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука" Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука"
Україна офіційно зверталася до Youtube, щоб заблокувати там пул так званих "телеканалів Медведчука".
Loading...
Load next