У США вважають, що до вторгнення в Україну Росія готова на 70% – Reuters

У США вважають, що до вторгнення в Україну Росія готова на 70% – Reuters
Російські війська, які перебувають біля кордону України, досягли рівня 70% від необхідного для повномасштабного вторгнення.

Співрозмовники агентства зазначають, що цифру 70% називають самі росіяни. Про це 5 лютого з посиланням на офіційних осіб Сполучених Штатів повідомило Reuters.

За даними США, протягом останніх двох тижнів Росія перекинула до кордону з Україною 23 батальйонні тактичні групи, довівши їхню загальну кількість до 83. Ще 14 таких груп зараз у процесі перекидання.

Агентство робить висновок, що збільшення російської військової присутності біля України свідчить про те, що "вікно для дипломатії зачиняється".

Припускають, що вторгнення може розпочатися із середини лютого до кінця березня, коли земля буде мерзлою.

У Вашингтоні поки що не вірять, що президент РФ Володимир Путін ухвалив остаточне рішення про вторгнення в Україну, але вважають, що Путін "створює силу, яка може реалізувати будь-який сценарій".

За оцінками американських експертів, у разі повномасштабного вторгнення Київ захоплять протягом кількох днів, а жертвами війни стане до 25 тис. українських військовослужбовців і до 50 тис. цивільного населення. Імовірні втрати російських військ оцінюють у 3–10 тис.
Нагадаємо, що Лукашенко заявив, що війна з Україною тривала б "максимум 3-4 дні" (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ набирають міць, це дуже турбує Росію, – військовий експерт ЗСУ набирають міць, це дуже турбує Росію, – військовий експерт
Міністерство закордонних справ України робить серйозні кроки, аби пояснити Заходу, якою реально є Росія. Однак основний важіль у цій боротьбі – забезпечення Збройних сил України потужними системами.
Спроба вторгнення РФ у Харків стане початком великомасштабної війни – Зеленський Спроба вторгнення РФ у Харків стане початком великомасштабної війни – Зеленський
Скажуть, що захищають російськомовне населення - це російський привід для вторгнення.
На Донбасі другий день поспіль немає обстрілів – штаб ООС На Донбасі другий день поспіль немає обстрілів – штаб ООС
З початку цієї доби суботи, 5 грудня, у зоні проведення ООС на Донбасі не було зафіксовано жодного порушення перемир'я.
Loading...
Load next