Зустріч Бербок і Зеленського скасували через розбіжності щодо зброї і "Північного потоку-2", - CNN

Зустріч Бербок і Зеленського скасували через розбіжності щодо зброї і "Північного потоку-2", - CNN
Заплановану зустріч голови МЗС Німеччини Анналени Бербок і президента України Володимира Зеленського скасували через позицію Берліна щодо постачання Києву зброї та газопроводу "Північний потік-2"

У понеділок, 7 лютого, мала відбутися зустріч міністерки закордонних справ Німеччини та президента України, однак її скасували. За словами Бербок, причиною стала зміна планів через французьку сторону. Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Однак джерело, близьке до українського уряду, повідомило виданню, що зустріч не відбулася, оскільки очільниця німецького МЗС відмовилася сказати, чи відмовиться Німеччина від газопроводу "Північний потік-2" у разі нового вторгнення Росії в Україну, а також через те, що Берлін не надає Україні військової допомоги.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц після зустрічі з президентом США Джо Байденом заявив, що відповідь НАТО на потенційне вторгнення Росії в Україну буде єдиною, однак відмовився говорити про "Північний потік-2".

Ви можете розуміти і можете бути абсолютно впевнені, що Німеччина буде разом з усіма своїми союзниками і особливо США, що ми зробимо ті самі кроки. У цій ситуації не буде ніяких відмінностей, - заявив Шольц.

Водночас Байден чітко заявив, що газопровід буде зупинено у разі нового вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, що Президент Франції Макрон зустрівся з президентом РФ Путіним у Москві: про що говорили. 7 лютого в Москві відбулися перемовини президента РФ Володимира Путіна та президента Франції Еммануеля Макрона. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
Зустріч Зеленського і Путіна може відбутися у Туреччині: деталі вирішують Зустріч Зеленського і Путіна може відбутися у Туреччині: деталі вирішують
Про це заявив Президент Туреччини Ердоган.
Loading...
Load next