Президент Франції Макрон зустрівся з президентом РФ Путіним у Москві: про що говорили

Президент Франції Макрон зустрівся з президентом РФ Путіним у Москві: про що говорили
7 лютого в Москві відбулися перемовини президента РФ Володимира Путіна та президента Франції Еммануеля Макрона.

Головною темою стала ситуація навколо України. Напередодні Макрон висловив сподівання, що розмови тет-а-тет з очільником Кремля буде достатньо, аби розрядити напругу через нарощування російських військ біля кордонів України. Повідомляє Суспільне.

Після майже шестигодинної зустрічі президенти провели спільну пресконференцію на якій Путін повторив свою риторику щодо "гарантій безпеки" і заявив, що Захід проігнорував вимоги Росії. Натомість Макрон заявив, що сторони домовилися про подальшу співпрацю за трьома пунктами, зокрема про продовження мирних перемовин у Нормандському форматі та інтенсифікацію Мінська.

Путін заявив, що в Україні систематично порушують права людини та запропонував політичний притулок Петру Порошенку. Також повторив, що Київ не виконує Мінські угоди, однак альтернативи їм немає:

Нравится — не нравится, терпи, моя красавица.

Путін: Якщо Україна буде в НАТО і спробує повернути Крим воєнним шляхом, європейські країни будуть втягнуті в конфлікт Росією й «переможців не буде».

Путін про гарантії безпеки:

Говорять про гарантії з боку Росії, а хто нам дасть гарантії? Якщо НАТО — мирна організація, у чому проблема повернутись до гарантій 1997 року?

За словами Макрона, найближчі дні перемовин «будуть вирішальними» й необхідно працювати над новими механізмами для забезпечення безпеки у Європі, однак їх не можна будувати, змінюючи фундаментальні принципи останніх 30 років.

8 лютого у Києві Макрон з Зеленським говоритиме про необхідність просування Мінських угод в наступні тижні, щоб виконати їх «чітко і повністю».

Макрон: розробили кілька варіантів подальших кроків, які обговорюватимуть із США та НАТО.

Макрон: на кордонах з Україною — 125 тисяч російських військових. Тим часом Путін заявив, що Україна зосередила на сході країни 100-125 тисяч військових.
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Макрон та Путін провели телефонну розмову: вона тривала понад півтори години Макрон та Путін провели телефонну розмову: вона тривала понад півтори години
У понеділок Макрон їздив до Москви на переговори з Путіним. У вівторок був у Києві.
Сьогодні відбудеться зустріч Макрона із Зеленським Сьогодні відбудеться зустріч Макрона із Зеленським
Пріоритетом є пошук політичного виходу з кризи.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Loading...
Load next