Через твіт про Україну та НАТО: глава комітету парламенту Фінляндії йде у відставку

Через твіт про Україну та НАТО: глава комітету парламенту Фінляндії йде у відставку
Фінський депутат Міка Ніікко подав у відставку з посади очільника парламентського комітету із закордонних справ. Все через обурливий твіт про членство України в НАТО.

Фінські ЗМІ повідомили про рішення Ніікко у середу, 9 лютого. Очільниця партії "Істинні фіни" Ріікка Пурра підтвердила цю інформацію й назвала його ймовірного наступника. Повідомляє Yle.

Кандидатуру Галла-аго обговорювали у президента, і він сам погодився, – пояснила депутатка.

За словами Пурра, комітет закордонних справ у парламентів замість Ніікко має очолити її однопартієць Юссі Галла-аго. Офіційне рішення мають ухвалити 10 лютого. 

Він – чудовий кандидат на цю посаду. Колишній голова партії, має досвід головування в комітеті та засідав у Європейському парламенті,
– зазначила Пурра.

Вона підкреслила, що головування у комітеті із закордонних справ є "одним із найважливіших у парламенті навіть у звичайні часи". І особливо зараз, коли на фронті зовнішньої та безпекової політики дуже неспокійно, зокрема – через агресивну зовнішню політику Росії.

Напередодні Ніікко, який входить до фракції "Справжні фіни", висловився про ймовірний вступ України у НАТО. Політик написав, що французькому президенту варто пообіцяти, що наша держава ніколи не отримає членство в Альянсі. Такі слова викликали обурення серед громадськості. Адже вони суперечать зовнішньополітичній позиції Фінляндії.

Врешті, депутат вибачився й видалив свій допис із соцмережі. Він виправдовувався, що мав на увазі перспективи вступу України до НАТО. Мовляв, вони просто є "нереалістичними". Водночас запевнив, що підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

Нагадаємо, що у "Борисполі" приземлився британський літак з військовою допомогою. У міжнародному аеропорту "Бориспіль" вдень 9 лютого приземлився літак Boeing C-17A Globemaster III Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 


 

Читайте також
В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії В НАТО вважають, що Україна зможе самостійно відбити військову атаку Росії
В Північноатлантичному альянсі повідомили про те, що Україна готова протистояти російській агресії та може зробити це самостійно. Так, якщо вторгнення Російської Федерації почнеться наступного тижня, українські війська впораються самі.
"Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО "Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО
МЗС Російської Федерації заявило, що вступ України до НАТО призведе до масштабного нарощування військових сил на Донбасі, а також нібито стане загрозою для її державності.
Loading...
Load next