Подоляк заявив, що вимоги України на переговорах незмінні, Росія в ЗМІ озвучує лише свої запити

Подоляк заявив, що вимоги України на переговорах незмінні, Росія в ЗМІ озвучує лише свої запити

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що позиції України на переговорах із Росією незмінні: припинення вогню, виведення російських військ і сильні гарантії безпеки з конкретними формулами.

У своєму Twitter член української делегації на переговорах написав, що заяви російської сторони – лише їхні запити, а мета всіх заяв росіян – спровокувати напругу в ЗМІ.

Раніше голова російської делегації Володимир Мединський заявив, що Україні та Росії на переговорах "вдалося зблизити позиції". Він стверджував, що делегації досягли найбільшого прогресу щодо "нейтрального статусу" і "невступу України до НАТО", а з питань демілітаризації переговори нібито перебувають "на пів дорозі".

Своєю чергою уряд Чехії обговорить підтримку ініціативи Польщі щодо направлення миротворчої місії в Україну. Зокрема, прем'єр-міністр країни Петр Фіала вестиме дебати з президентом Мілошем Земаном і членами уряду Чехії після вторгнення рф.

Міністерка оборони Яна Чернохова зауважила 18 березня, що поки незрозуміло, чи запропонує Польща крок відповідати міжнародному праву, повідомляє Ceske Noviny.

Єдиний, хто може відправити блакитні шоломи на даний момент, - це Рада Безпеки ООН, - сказала вона.

Проте Росія має право вето в Радбезі. За словами міністерки, у цій ситуації необхідно шукати нестандартне рішення, яке водночас буде в рамках міжнародного права.

Нагадаємо, раніше Подоляк заявив, що у росії закінчуються ресурси для війни, вона потрохи позбавляється ілюзій.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next