Формула Штанмаєра є вбивчою для України, — Крулько

Формула Штанмаєра є вбивчою для України, — Крулько
За словами нардепа, якщо Україна піде за сценарієм Росії, то це буде проти її інтересів і не призведе до вирішення війни.

Заступник Голови партії "Батьківщина" Іван Крулько переконаний, що зараз на Україну тиснуть і змушують виконати формулу Штайнмаєра та Мінські домовленості в односторонньому порядку, але Україна має "показати хребет" і сказати, що для нас це неприйнятно.

Про це пише "Скептик" з посиланням на заяву Крулька в ефірі телеканалу "Рада".

За його словами, із різних джерел стає відомо, що українська влада нібито готова погодитись на мир, який буде вигідний Росії, і влаштовує багатьох європейських політиків і лідерів, які хочуть завершення конфлікту, але не хочуть припиняти бізнес з Росією.

Якщо Україна піде за сценарієм Росії, то це буде проти її інтересів і не призведе до вирішення війни. Формула Штайнмаєра є абсолютно вбивчою для України. Вона призведе до того, що Україна перетвориться з унітарної держави на федерацію. І  далі нас будуть по частинах розділяти. На це в жодному випадку йти не можна!, – наголосив Іван Крулько.

На думку парламентаря, сьогодні Україні вкрай важливо проявити суб’єктність і сказати нашим західним партнерам, що  для нас це абсолютно неприйнятно, бо це призведе до ще більшої втрати нашого суверенітету, територіальної цілісності й не розв’яже проблему російської агресії в Україні.

Для України це означатиме, що представники ОРДЛО і російської партії будуть обиратись до українського парламенту і прийматимуть закони, що на тих територіях існуватиме народна міліція, спеціальні суди, прокуратура, неконтрольовані Україною взагалі, як написано в законі про особливості місцевого самоврядування, за який не голосувала "Батьківщина". По суті ця територія впливатиме на зовнішню політику цілої країни. Росії вигідно, щоб Україна відмовилась від інтеграції в ЄС і НАТО і знову була у полі зору та повністю під впливом Кремля, – пояснив позицію Іван Крулько.

Нагадаємо, Міністерка закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс цього тижня підпише законопроєкт про найжорсткі санкції проти Росії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next