НАБУ оприлюднило відео розмов у справі Трубіцина (відео)

НАБУ оприлюднило відео розмов у справі Трубіцина (відео)
Депутата від "Слуги народу" Владислава Трубіцина взяли під варту з можливістю внесення застави.

НАБУ опублікувало відео перемовин учасників у справі за підозрою депутата Київської міськради і ще п’ятьох осіб, викритих на одержанні хабаря.

Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на відео.

У НАБУ зазначили, що зібрані матеріали є частиною доказової бази, і показують “поза лаштунки” організації торгівлі у столиці.

ВАКС уже обрав п`ятьом учасникам злочину запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави. Зокрема для депутата визначено заставу у 14,8 млн грн. Щодо шостого учасника злочину – питання ще вирішується.

Що відомо про справу Трубіцина: 

Слідство вважає, що депутат Київради Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення  точок сезонної пересувної торгівлі ("купав").

Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Організатором відповідних торгів було комунальне підприємство, на яке депутат мав вплив, оскільки очолював комісію Київради, що опікувалася питаннями благоустрою столиці. Як голова комісії, депутат мав владні повноваження ініціювати рішення про знесення торгових точок, так і усунення перешкод у їхній роботі, — йдеться в повідомленні НАБУ.

Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік.

Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці та передачу хабаря, сумою 1,39 млн грн двома траншами. Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили "на гарячому". 

11 лютого Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід Владиславу Трубіцину. Судді призначили підозрюваному тримання під вартою з можливістю застави. Розмір застави для Трубіцина становить майже 2,5 мільйона гривень.

Підтримайте ПравдаТУТ Львів у Patreon.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Через мільйонний хабар: "Слузі народу" Трубіцину повідомили про підозру Через мільйонний хабар: "Слузі народу" Трубіцину повідомили про підозру
Слідство встановило, що політик вимагав гроші в одного зі столичних бізнесменів.
7 лютого о 10:00 ранку: нардепа Кузьміних викликають до НАБУ для вручення підозри та допиту (повістка) 7 лютого о 10:00 ранку: нардепа Кузьміних викликають до НАБУ для вручення підозри та допиту (повістка)
Кузьміних проігнорував три виклики до слідчих.
"Провокуєте, як завжди, мозгів на більше не вистачає": Кузьміних штовхнув прокурора в суді (відео) "Провокуєте, як завжди, мозгів на більше не вистачає": Кузьміних штовхнув прокурора в суді (відео)
Нардеп Кузьміних влаштував невелику штовханину на виході з будівлі суду: йому намагалися вручити повістку.
Loading...
Load next