Резніков провів розмову з міністром оборони Білорусі: про що говорили

Резніков провів розмову з міністром оборони Білорусі: про що говорили
Крім того, міністр оборони провів бесіду з послом Білорусі в Україні Ігорем Соколом.

Фото: Міноборони

14 лютого відбулася телефонна розмова Міністра оборони України Олексія Резнікова з Міністром оборони Республіки Білорусь Віктором Хреніним.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Міноборони.

Зазначено, що бесіда відбулась заради відновлення атмосфери діалогу, зниження градусу публічних проявів та забезпечення безпеки у регіоні.

Очільники оборонних відомств обговорили питання реалізації заходів щодо підвищення довіри і транспарентності під час проведення військових навчань поблизу державного кордону. А також щодо виключення можливих інцидентів та взаємного інформування про виникнення позаштатних ситуацій, - йдеться в повідомленні.

Міністр оборони України поінформував білоруського колегу про хід командно-штабних навчань "Заметіль - 2022", підкресливши їх оборонний характер.

Міністри домовились про продовження контактів з метою розвитку відносин в оборонній сфері в дусі добросусідства.

Вдячний моєму колезі Віктору Хреніну за відверту розмову. Я неодноразово підкреслював, що стосунки між українським і білоруським народами є особливими. Наші почуття є дуже теплими. Будь-які загрози чи провокації з боку України стосовно Білорусі виключені, це просто неможливо. Віктор Геннадійович так само запевнив мене у відсутності ризиків і загроз для України з території Республіки Білорусь. Ми обговорили речі, які зараз на порядку денному і визначили алгоритм подальшої взаємодії. Сприймаю це як позитивний сигнал і перший крок до плідної співпраці, - сказав Міністр оборони України Олексій Резніков.

Розмова з послом Білорусі в Україні

Крім того, сьогодні міністр оборони також провів бесіду з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом.

Під час діалогу обговорювали актуальні питання взаємодії між країнами у сферах безпеки та оборони, а також інші теми, які становлять взаємний інтерес.

Міністр оборони України, зокрема, поінформував білоруську сторону про планові навчання Збройних Сил України, що відбуваються на полігонах по всій території України та мають оборонний характер.

Ми повідомили білоруських колег про наші дії. Важливо, щоб вони розуміли логіку нашої роботи. І щоб не виникало безпідставного напруження у відносинах між нашими державами та народами, — сказав Міністр оборони України Олексій Резніков.

Підтримайте ПравдаТУТ Львів у Patreon.

Віра Коновал pravdatutnews.com

 

Читайте також
"У нас з'явилися додаткові 1000 км кордону, які треба захищати" — Резніков про Білорусь (відео) "У нас з'явилися додаткові 1000 км кордону, які треба захищати" — Резніков про Білорусь (відео)
Міністр оборони України заявив, що це сталося після "де-факто" аншлюсу Білорусі.
Як розгортається система територіальної оборони в Україні Як розгортається система територіальної оборони в Україні
Про деталі розповів міністр оборони України Олексій Резніков.
Українська делегація Міноборони прибула з робочим візитом до США (фото) Українська делегація Міноборони прибула з робочим візитом до США (фото)
У рамках відрядження делегації українського оборонного відомства заплановано низку заходів, серед яких, зокрема, зустріч з Міністром оборони США Ллойдом Остіном, перемовини у Державному департаменті США та Конгресі.
Loading...
Load next