16 лютого стане Днем єднання: Зеленський звернувся до українців (відео)

16 лютого стане Днем єднання: Зеленський звернувся до українців (відео)
Глава держави запевнив, що ситуація в країні під контролем, а влада готова до будь-якого розвитку ситуації.

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців на тлі побоювань щодо можливого повномасштабного вторгнення Росії. Він, зокрема, оголосив, що 16 лютого — день, який анонсують, як дату можливого нападу РФ, в Україні стане Днем єднання. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на відеозвернення.

Великий народе великої країни! Перед нашою державою постали серйозні зовнішні та внутрішні виклики, які вимагають від мене й кожного з нас відповідальності, впевненості та конкретних дій, - наголосив  Президент.

Зеленський зазначив, що українців лякають великою війною та вкотре призначають дату воєнного вторгнення і це вже не вперше. Проте наша держава сьогодні сильна, як ніколи.

Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність.

Згідно з документом, 16 лютого буде піднятий Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах нашої країни, а о 10:00 буде виконано Державний гімн.

Підвищення для військових

Також Зеленський розпорядився підвищити українським військовим зарплати на 30% з 1 березня. Збільшать виплати також прикордонникам і нацгвардійцям.

Крім того, в Україні на основі чинних інформаційних ресурсів мають створити єдину інформаційну платформу UАразом для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної інформаційно-роз'яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян.

Підтримайте ПравдаТУТ Львів у Patreon.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next