Данілов запевнив, що рф досі хоче знищити Україну та її політичне керівництво

Данілов запевнив, що рф досі хоче знищити Україну та її політичне керівництво

Кремль, попри ситуацію на фронті, не відмовлявся від своїх стратегічних цілей, поставлених на початку повномасштабного вторгнення — знищення України як держави та ліквідація військово-політичного керівництва нашої країни. Про це в інтерв'ю "LB" заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

За його словами, з першого дня повномасштабного вторгнення ЗС рф продовжують дотримуватися стратегічних цілей, поставлених Кремлем. Данілов стверджує, що росія, ведучи військову агресію, хоче знищити Україну як державу та ліквідувати військово-політичне керівництво нашої країни.

У спілкуванні з журналістами секретар РНБО наголосив, що українські Збройні сили наразі захищають країни Європи від "нової фашистської навали ХХІ століття". Тому в цьому контексті, за словами Данілова, не можна говорити про те, що йде війна лише між Україною та росією.

Ми є форпостом Європи. Коли нам не давали своєчасну зброю, хоча ми казали: допомагайте, бо ми стоятимемо, — у нас не вірили. І ситуація могла бути зовсім іншою, якби не стояв наш президент, не стояли наші громадяни". Якби ми не стали на захист нашої країни, ймовірність того, що танки вже були б, скажімо, у Варшаві, у Празі, Таллінні, у Вільнюсі, була б досить велика. Ми сьогодні захищаємо всю Європу від цієї нової фашистської навали ХХІ століття, — продовжив Данілов у спілкуванні з журналістами.

Секретар РНБО стверджує, що росія розпочала спецоперацію проти України не у 2022 і не у 2014 році. За словами Данілова, Кремль зробив першу спробу руйнування нашої країни під час Помаранчевої революції, вимагаючи від Верховної Ради ухвалити законопроєкт про зміну Конституції. Щобільше, у цьому процесі брали участь не лише українські, а й західні політики, серед яких був колишній канцлер Герхард Шрьодер.

А потім ще 21 лютого 2014 року... Усі пам'ятають, які були події на Майдані — наші депутати ще раз осквернили Конституцію, ще раз пішли на компроміс із рф і проголосували, що у президента не повинно бути тих повноважень, які мають бути у президента великої країни. Це велика проблема. І коли вони вже не змогли нас зламати таким чином, пішли ламати військовим шляхом, — резюмував Данілов в інтерв'ю виданню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президентка Європарламенту підтримує міжнародний трибунал над керівництвом росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
Loading...
Load next