Безпека громадян: прем'єр Японії планує сьогодні поговорити із Зеленським

Безпека громадян: прем'єр Японії планує сьогодні поговорити із Зеленським
Своєю чергою Путін додає військовий потенціал поблизу України і в Білорусі.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда має намір провести телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Розмова відбудеться у вівторок. Про це повідомляє Fuji TV.

За їхньою інформацією, Кісіда має намір торкнутися теми безпеки японських громадян, які залишаються в Україні, і обмінятися думками про шляхи дипломатичного врегулювання кризи.

У свою чергу генеральний секретар японського кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно на прес-конференції в Токіо заявив, що "проведення телефонних переговорів лідерів Японії та України все ще опрацьовується". Він також зазначив, що хотів би утриматися від подальших коментарів на цю тему.

Раніше у вівторок глава МЗС Японії Йосімаса Хаясі заявив, що Токіо підтримує зусилля з мирного вирішення ситуації навколо України.

Своєю чергою президент Росії Володимир Путін за останні кілька днів посилив додатковий військовий потенціал уздовж кордону з Україною, а також у районі Білорусі. Про це заявив на брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, інформує "Європейська правда". 

За його словами, серед цих додаткових активів є загальновійськові можливості, зокрема: артилерія, протиповітряна та протиракетна оборона, десантні кораблі у Чорному морі, піхота, логістика та підтримка.

Він зазначив, що Сполучені Штати дуже відверті з Києвом щодо своїх розвідувальних оцінок російських сил.

Путін продовжує робити те, що ви очікуєте від людини, яка планує велику військову операцію, тобто підвищувати боєздатність і розширювати можливості своїх сил. Очевидно, що ми не хочемо такого результату, як і українці, і, звичайно, наші союзники в НАТО, — сказав Кірбі.

Він зазначив, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, схоже, дав зрозуміти, що він все ще вважає, що є місце для дипломатії. 

Ми вітали б використання цього шляху росіянами, тому що ми теж вважаємо, що все ще має бути і може бути дипломатичний шлях уперед. В силах Путіна зараз прийняти правильне рішення. І, очевидно, ми сподіваємось, що він це зробить, — сказав він. 

Нагадаємо, раніше міністерка економіки Австрії заявила, що Німеччина може не дати дозвіл на запуск Північного потоку-2.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Loading...
Load next