Цю блокаду має припинити той, хто її почав, а саме – російська федерація, — Зеленський про українські порти

Цю блокаду має припинити той, хто її почав, а саме – російська федерація, — Зеленський про українські порти

Україна робить все можливе для розблокування морських портів з метою вивезення зерна. Але блокаду має припинити передусім та країна, яка її створила – росія. А саме – її флот.

Про це під час спільної заяви із лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії заявив президент України Володимир Зеленський.

Україна робить все можливе для розблокування всіх наших морських портів. Але цю блокаду має припинити той, хто її почав, а саме – російська федерація. Конкретніше – російський флот, – сказав він.

Зі свого боку, президент Франції Еммануель Макрон зазначив: Європа та Україна мають "зробити все", щоб не допустити реалізації російського плану щодо створення голоду в Африці та Азії.

Ми обговорили наші спільні дії проти продовольчої кризи, яку спровокувала рф. Ми повинні зробити все, що можливо, щоб не допустити реалізації російського задуму з голодом та політичним хаосом у країнах Африки та Азії, які залишилися без постачання продовольства з України, – підкреслив він.

Також Володимир Зеленський заявив, що Росія повинна зрозуміти, що мир не має альтернативи, та повинна почати його шукати.

Усі бачать, що єдиною перешкодою до зусиль із відновлення миру є неготовність рф до реальних дій, до реальних переговорів, спрямованих на відновлення миру. росія не хоче миру. Вона нічого не хоче, крім війни, - заявив Зеленський.

За його словами, наразі війська РФ продовжують жорстокий наступ на Донбасі, посилюють своє угруповання у Харківській області, зміцнюють плацдарми на півдні України.

Держава-агресор повинна зрозуміти, що мир не має альтернатив, і повинна почати шукати мир, - сказав він, зазначивши, що натомість росія продовжує шукати нові способи залякати Європу та захопити більше українських земель.

Як зазначив глава держави, мета росії в цій війні – зламати Україну й через це зламати Європу загалом.

росія хоче показати, що європейське об'єднання нібито не здатне бути ефективним і що європейські цінності не можуть спрацювати для захисту Європи. Ми можемо і повинні разом зламати цей сценарій і довести росії, що Європа й надалі буде вільною, ефективною, демократичною. І ще раз наголошую, що важливо, – об'єднаною, – резюмував президент.

Нагадаємо, раніше Зеленський доручив Залужному перевірити інформацію про нестачу засобів захисту для бійців ЗСУ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Безпека громадян: прем'єр Японії планує сьогодні поговорити із Зеленським Безпека громадян: прем'єр Японії планує сьогодні поговорити із Зеленським
Своєю чергою Путін додає військовий потенціал поблизу України і в Білорусі.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Loading...
Load next