Визнання Росією «Л/ДНР» означатиме її вихід із Мінських угод, - МЗС

Визнання Росією «Л/ДНР» означатиме її вихід із Мінських угод, - МЗС
Депутати Держдуми Росії 15 лютого ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «Д/ЛНР».

У Міністерстві закордонних справ прокоментували можливе визнання Росією самопроголошених «Л/ДНР»Держдума Росії просить Путіна визнати самопроголошені «Л/ДНР». Там зазначили, що це означатиме вихід РФ із Мінських угод. Про це йдеться у заяві МЗС.

Позиція України залишається незмінною: визнання Росією т.зв. «ЛДНР» означатиме її свідомий вихід із Мінських домовленостей. Такий крок завдасть серйозного удару політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого зараз активно працюють Україна та її партнери, — зазначили у відомстві.

У МЗС підкреслили, що визнання «Л/ДНР» не матиме жодних правових наслідків, а Росії не вдасться видати окупаційні адміністрації за «незалежних суб’єктів».

Водночас підтримка президентом РФ Володимиром Путіним цієї постанови матиме значно ширші руйнівні наслідки для міжнародної безпеки і Росія отримає рішучу відповідь.

Закликаємо Москву зайняти конструктивну позицію задля досягнення прогресу в рамках існуючих переговорних форматів. В іншому випадку Росія нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту, — заявили у МЗС.

Також на голосування у Держдумі з пропозицією визнати «Л/ДНР» відреагували і в посольстві США в Україні. Там зазначили, що це є черговою спробою порушити суверенітет України.

Нагадаємо, що Держдума Росії підтримала звернення про визнання так званих «Л/ДНР» (відео). Тепер його направлять Путіну.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Офіс Генпрокурора зареєстрував провадження через заклики до зміни меж України на Радбезі РФ Офіс Генпрокурора зареєстрував провадження через заклики до зміни меж України на Радбезі РФ
Минулого місяця депутати від Комуністичної партії Російської Федерації внесли до Державної думи РФ проект постанови звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані “Л/ДНР”.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Протасевича допитували російські бойовики: Лукашенко розповів деталі затримання білоруського опозиціонера Протасевича допитували російські бойовики: Лукашенко розповів деталі затримання білоруського опозиціонера
На початку червня Лукашенко запропонував "слідчим" з ОРДЛО допитати Протасевича, які прийняли цю пропозицію та поговорили із білоруським опозиціонером.
Loading...
Load next