У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео)

У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео)
У Росії стартували вибори до Держдуми РФ, на які незаконно залучають і жителів окупованих територій України.

Сьогодні, 17 вересня у Росії стартували вибори, на яких люди обиратимуть депутатів Держдуми, а також вищих посадових осіб суб'єктів країни. Перші виборчі дільниці відкрилися у Камчатському краї та Чукотському автономному окрузі.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант". 

ЗМІ зазначає, що цьогорічні вибори у Росії триватимуть 3 дні – з 17 по 19 вересня. Все через пандемію коронавірусу.

Основним днем ​​голосування вважається 19 вересня, а 17 і 18 вересня – додатковими. Триденний формат має не допустити спалахів поширення COVID-19. Ділянки відкриваються о 8:00 і працюють до 20:00 за місцевим часом.

Протягом 3 днів люди повинні проголосувати та обрати 450 депутатів Держдуми Росії. З них 225 депутатів обираються по одномандатних виборчих округах (один округ – один депутат) і 225 депутатів – від політичних партій, по федеральному виборчому округу.

У РФ на парламентських виборах зареєструвалися 3 812 кандидатів від 14 партій. Крім депутатів Держдуми росіянам належить вибрати вищих посадових осіб суб'єктів країни.

Як повідомляє в Telegram-канал "Крыминформ", станом на 8:00 в окупованому Криму незаконно відкрилися понад 1,1 тисячі "виборчих дільниць". Вони будуть незаконно працювати з 8:00 до 20:00 щодня 17, 18 і 19 вересня. При цьому система відеоспостереження встановлена не на всіх ділянках.

Так званим "виборцям" роздадуть два "бюлетені": сині – для "голосування" за партійними списками й зелені - по так званому "одномандатному округу".

Жителі окремих районів Феодосії, Ялти, села Затишне отримають також "бюлетені для голосування на довиборах депутатів до місцевих рад".

На виборах до Держдуми, які незаконно проводяться в окупованому Криму, представлені 14 партій. Вони розміщені в бюлетенях у порядку, визначеному жеребкуванням.

По "одномандатних округах", яких в Криму три (Сімферопольський, Євпаторійський і Керченський), висунуті по дев'ять"кандидатів".

 Сепаратистський Telegram-канал PRO_ Республику. "Избиратель" повідомляє, що жителів так званої "ДНР" з 6:00 повезли на автобусах "голосувати" на виборчі дільниці в Ростовську область.

Верховна Рада України звернулася до міжнародних організацій, урядів та парламентів інших країн із закликом не визнавати вибори до Держдуми в окупованому Росією Криму та частинах Донецької та Луганської областей.

 Європарламент теж закликає не визнавати результати виборів в Держдуму. Як заявив євродепутат Андрюс Кубілюс, понад 100 найважливіших опозиційних або незалежних кандидатів не були допущені до участі у виборах.

Лукашенко минулого року вкрав результати виборів після виборів. Путін намагається вкрасти їх навіть ще до виборів, – підкреслив Кубілюс.

Він також закликав не визнавати ці парламентські вибори й сам парламент Росії легітимними, якщо:

  • вибори визнають шахрайськими,
  • або такими, що відбулися із порушеннями демократичних принципів та міжнародного права.
Читайте також
"Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео) "Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео)
Президент Зеленський вважає повернення окупованих територій і їхніх жителів назад до складу України лише питанням часу.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Україна протестує проти залучення населення окупованих територій до виборів у РФ Україна протестує проти залучення населення окупованих територій до виборів у РФ
У МЗС наголосили, що такі дії РФ є грубим порушенням норм та принципів міжнародного права, Конституції та чинного законодавства України.
Loading...
Load next