Брифінг українських посадовців щодо загострення на Донбасі

Брифінг українських посадовців щодо загострення на Донбасі
В Офісі президента 18 лютого розпочався брифінг стосовно загострення на Донбасі за участі секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова та міністерки з питань реінтеграції Ірини Верещук.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що заяви бойовиків "ДНР" і "ЛНР" про нібито наступ українських військових не відповідають дійсності. Повідомляє Суспільне.

Те, що роздмухується, це спроба спровокувати збройні сили, наші війська, — зазначив він.

Він нагадав про обстріли, що відбулися 17 і 18 лютого, а також анонсував, що 19 лютого він і частина міністрів відвідають найбільш постраждалі міста на Донбасі.

Ситуація в наших військах контрольована, зрозуміла, військо мотивоване, ніяких нападів на цивільне населення, ніяких варіантів того, що ці території мають бути звільнені військовим шляхом, на сьогоднішній день не існує, — підкреслив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що Україна виступає за виконання Мінських домовленостей, але їх порушує Росія: "Видала 800 тисяч паспортів і вимагає вибори. Це неможливо".

Віцепрем'єрка і міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук своєю чергою закликала мешканців окупованого Донбасу їхати на підконтрольну Україні територію.

Їдьте до нас. Знайдіть спосіб перетнути КПВВ, ми створено усі умови, де жити і що їсти, — сказала вона.

Верещук підкреслила, що Україна не є ворогом для мирних мешканців ОРДЛО, "бо це є наші люди".

Наш ворог — це російський окупант. Ми чітко відрізняємо те, що відбув на тимчасово окупованих територіях, ми бач як рос окупанти нагнітають ситуацію, створюють інформаційне тло, за яким розпочинаються панічні настрої, евакуація яка супроводжується російськими ЗМІ, дезінформацією, які спричинили хвилювання, панічні настрої, — наголосила віцепрем'єрка.

Вона також повідомила, що раніше 18 лютого відбулась робоча зустріч із представниками USAID (Агентства США з міжнародної допомоги), де говорили про те, якими є плани гуманітарного реагування на ескалацію на Донбасі. Такий план уже затвердив Кабінет Міністрів, додала вона.

Ми завтра відлітаємо в зону проведення ООС. Я як віце-прем'єр міністр, інші міністри, ми всі завтра будемо там, будемо дивитись чим допомогти, на місці ухвалювати управлінські рішення, на місці вирішувати проблеми людей. Ми зможемо допомогти органам військово-цивільних адміністрацій, органам місцевого самоврядування. Ми на контакті, ми вже розуміємо, куди треба рухатись та робити, — додала Верещук.

Віцепрем'єрка повідомила, що Україна звернулася до партнерів із Німеччини і Франції, щоб допомогли посилити Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ для незалежної верифікації ситуації на Донбасі.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next