За SWIFT вгризаємося зубами, зброя на підході, — Кулеба

За SWIFT вгризаємося зубами, зброя на підході, — Кулеба

Дмитро Кулеба запевнив, що світ підтримує Україну. Міжнародна коаліція на захист України та миру продовжує посилюватися. Вчора до неї входило 58 країн та 6 міжнародних організацій. Станом на зараз вже 73 країни та 9 міжнародних організацій. 

Сьогоднішні атаки РФ на дитячий садок і дитячий будинок є воєнними злочинами та порушенням Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Разом з Офісом Генерального прокурора збираємо ці та інші матеріали, які невідкладно передамо до Гааги. Відповідальність неминуча, - зазначив міністр.

Рада Європи сьогодні ухвалила, за словами Кулеби, революційне для себе рішення — спільний комітет Ради Європи, що об’єднує керівництво ПАРЄ, представників держав-членів та генерального секретаря організації, рекомендує застосувати щодо Росії процедуру, що веде до виключення цієї держави з РЄ.

Він також повідомив, що сьогодні відбулися його розмови з главами МЗС Індії, Японії та США, а менш ніж за годину Кулеба візьме участь онлайн в засіданні Ради МЗС Євросоюзу. Саме на ньому будуть затверджувати санкції.

Президент України Володимир Зеленський, я як міністр закордонних справ, вся дипломатична система працює нон-стоп, щоб забезпечувати щоденний повномасштабний наступ на РФ на дипломатичному фронті, - відзначив Кулеба.

Кулеба запевнив, що ми не зупинимося і не здамося. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі Обговорили жорсткі економічні санкції для Росії: Кулеба зустрівся з Блінкеном у Стокгольмі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Стокгольмі.
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Нові санкції проти рф за звірства під Києвом: обстановка на дипломатичному фронті Нові санкції проти рф за звірства під Києвом: обстановка на дипломатичному фронті
Світ визнає путіна воєнним злочинцем та підтримує нові санкції проти рф.
Loading...
Load next