Голова делегації Росії на конференції ООН вибачився за війну в Україні

Голова делегації Росії на конференції ООН вибачився за війну в Україні

Російський глава делегації на великій кліматичній конференції ООН вибачився за вторгнення його країни в Україну яке, за його словами, не має виправдання, за словами кількох джерел, які чули його виступ на віртуальній зустрічі.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на France24.

Несподіване втручання росіянина Олега Анісімова на зустрічі за закритими дверима відбулося після прямої заяви його української колеги Світлани Краковської, яка розповіла про тяжке становище своєї країни.

Дозвольте мені вибачитися від імені всіх росіян, які не в змозі запобігти цьому конфлікту, — сказав Анісімов на закритому пленарному засіданні віртуального форуму на 195 країн, за словами трьох джерел, які чули його виступ.

За словами учасників, делегати та спостерігачі були приголомшені такою заявою.

Ті, хто бачить, що відбувається, додав він, говорячи російською, "не можуть знайти жодного виправдання для нападу на Україну".

Міжурядова група експертів зі зміни клімату (IPCC) забезпечила синхронний переклад його коментарів англійською мовою. AFP не мала доступу до оригінальної заяви російською мовою.

На прохання AFP прокоментувати, Анісімов сказав, що його заяви "висловлюють мою особисту думку і ставлення" і не повинні сприйматися як "офіційна заява російської делегації".

Така заява Анісімова, який висловив "велике захоплення" українською делегацією, була несподіванкою для усіх учасників.

Він знає, що для нього є ризик, це було дуже щире повідомлення, – сказав інший учасник.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next