"Це ж не пінг-понг, це — війна", — Зеленський наполягає на відправці літаків Україні (відео)

"Це ж не пінг-понг, це — війна", — Зеленський наполягає на відправці літаків Україні (відео)

Президент України Володимир Зеленський виступив із новим зверненням до українців, світової спільноти та російських солдатів.

Головні тези:

  • Ми отримуємо різні сигнали про те, що деякі політики знову шукають ниточки в Росію. А деякі інші – знов працюють на розкол, всупереч єдності. Хочу сказати одне і тільки один раз: я бачу, що ви робите. Якщо я почую ще один сигнал, відповідь буде швидкою. Як і належить у воєнний час.
  • Ми вистояли й надихнули весь світ нашою рішучістю. Немає такого куточка на землі, де б не знали, з яким героїзмом український народ захищає власну землю.
  • Російські солдати, у вас є шанс вижити. Майже два тижні нашого опору показали, що ми не здамось. Тому що це наш дім, це наші сім'ї і діти. Ми будемо воювати поки не вернемо свою землю і поки не дамо відповідь за всіх наших вбитих людей, за наших вбитих дітей.
  • Ви ще можете врятуватись, якщо просто підете. Не вірте своїм командирам, які говорять, що у вас є ще шанси в Україні. Вас тут нічого не чекає окрім полону, крім загибелі.
  • Росія використовує ракети, авіацію, гвинтокрили проти нас, проти цивільних людей та інфраструктури. Це гуманітарний обов'язок світ — реагувати, але рішення немає.
  • Ми вдячні Польщі за альтернативу надати Україні бойові літаки, зараз питання в логістиці. Це, по суті, технічне питання, яке треба вирішувати негайно. Адже є офіційне рішення Польщі – передати літаки на американську базу. Проте рішення від США досі немає. Це ж не пінг-понг — це про людські життя. Тому ми просимо — вирішуйте швидше. Відправте нам літаки.
  • Будемо готуватись до наступних раундів переговорів: заради України, заради миру.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Наступна зустріч G20 має відбутися без окупантів, – Зеленський (відео) Наступна зустріч G20 має відбутися без окупантів, – Зеленський (відео)
Президент наголосив, що заради завершення війни в Україні всі демократичні сили у світі мають об’єднати свої зусилля для тиску на Росію.
Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео) Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео)
17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий у небі над Донецькою областю. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули.
Loading...
Load next