Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео)

Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео)
17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий у небі над Донецькою областю. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якби світ покарав росію за скоєне у 2014 році, коли збили Boeing рейсу MH17 на Донбасі, то не було б вторгнення рф в Україну. Про це він заявив під час звернення до Палати представників Австралії.

Я думаю, кожен з нас пам’ятає трагедію MH17, збитого російськими окупантами в небі над українським Донбасом. Тоді загинули 298 людей… Чи вдалося притягнути до відповідальності, хто спричинив цю трагедію? Ні, вони переховуються на території рф й, очевидно, отримали гарантії безпеки від росії. Чи виплатила росія компенсації родичам загиблих? Ні, вона досі заперечує свою причетність, - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що потрібно виправляти помилки минулого.

Скільки ще нових трагедій створила чи створить росія? Часто кажуть: непокаране зло повертається, окрилене відчуттям всемогутності. Якби світ покарав росію за те, що вона зробила у 2014 році, не було б жодного з жахів в Україні у 2022 році. Потрібно виправляти такі страшні помилки зараз, - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що між путіним і шойгу спостерігається напруженість - NYT. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У ЗСУ повідомили, коли слід очікувати повторного наступу окупантів на Київ У ЗСУ повідомили, коли слід очікувати повторного наступу окупантів на Київ
Генштаб повідомляв, що російські окупанти готуються до наступальної операції на території Донецької та Луганської областей.
Loading...
Load next