Закриття неба над Україною та створення нового союзу: виступ Зеленського перед Конгресом (відео)

Закриття неба над Україною та створення нового союзу: виступ Зеленського перед Конгресом (відео)
Зеленський наголосив, що окупаційні війська використали тисячі ракет, і цей жах має припинитися.

Президент України Володимир Зеленський виступив перед Конгресом США. Він підняв питання закриття неба, постачання ППО, введення нових санкцій проти агресора та створення нового союзу U-24.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на виступ по відеозв'язку у Конгресі. 

Зеленський наголосив, що Росія атакувала не просто українську землю й міста, але пішла у жорстокий наступ проти базових українських і людських цінностей. 

Росія перетворила українське небо на джерело смерті. Це терор, якого Європа не бачила. Не бачила вже 80 років! І ми просимо про відповідь. Про відповідь від світу. Про відповідь на терор. Хіба це завелике прохання? Створити над Україною безпольотну зону – це врятувати людей. Гуманітарну безпольотну зону. Умови, за яких Росія вже не зможе щодня і щоночі тероризувати наші мирні міста, — звернувся до Конгресу Зеленський.

Проте Президент додав, що якщо це прохання неможливо виконати, то є альтернатива — надати Україні системи ППО С-300 та інші подібні системи.

Також Зеленський закликав США запроваджувати нові санкції проти рф, підкресливши, що обмеження потрібні для всіх, на кому ґрунтується цей несправедливий режим. 

Я закликаю вас запроваджувати більше нових пакетів санкцій. Постійно. Щотижня. Поки російська мілітарна машина не зупиниться. Я прошу вас упевнитись, що Росія не отримує жодного пенні, які вони вони використовуються для знищення нашої країни

Крім того, за словами Зеленського, "інститути, які мають бути захищати нас від війни, не працюють. А отже, потрібні нові інститути та спілки".  

 Ми пропонуємо створити об'єднання – U-24. United for peace. Союз відповідальних держав, які мають силу та совість, щоб зупиняти конфлікти. Негайно. За 24 години надаватиме всю необхідну допомогу. Якщо потрібно – то зброєю. Якщо потрібно – то санкціями. Гуманітарна підтримка Політична підтримка, гроші. Все, що потрібно, щоб зберегти мир та життя, – наголосив президент.  

Нагадаємо, Сенат США одноголосно визнав Путіна воєнним злочинцем.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У неділю Байден проведе віртуальну зустріч із Зеленським та лідерами G7 У неділю Байден проведе віртуальну зустріч із Зеленським та лідерами G7
Санкції будуть в порядку денному засідання.
Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео) Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео)
Питання постачань "Залізного куполу" можуть почати обговорювати вже під час візиту делегації Міноборони США в Україну.
Loading...
Load next