У росії закінчуються ресурси для війни, вона потрохи позбавляється ілюзій, — Подоляк (відео)

У росії закінчуються ресурси для війни, вона потрохи позбавляється ілюзій, — Подоляк (відео)
Переговори зараз проходять більш-менш конструктивно.

У росії закінчуються ресурси для війни, вона потрохи позбавляється ілюзій, відтак вони змінюють свою поведінку в переговорах щодо війни проти України.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

Головні тези:

  • Позиції, з якими росія заходила в ці переговори, були ультимативні та недоречні для України. Сьогодні ми маємо трохи іншу картину: ці переговори йдуть більш-менш конструктивно. 
  • Хоча представники рф досі перебувають в ілюзіях, що росія – впливова країна, яка десь перемагає та має диктувати нові правила глобальної поведінки. Однак потрохи вони цих ілюзій позбавляються і починають реалістичніше дивитися на світ.
  •  Якщо перші пару тижнів вони відмовлялись категорично будь-що обговорювати, то зараз вони слухають аргументи, з чимось погоджуються, з чимось ні, висувають зустрічні аргументи, й певні компромісні позиції ми знаходимо
  •  Наразі обговорюється ключове питання для України – гарантії безпеки. Це може бути будь-яка конструкція, де будуть конкретні гарантії безпеки. 

Я не думаю, що вони [росія] можуть витягнути війну місяць, два, три – ресурсів нема, – зауважує Подоляк.

Нагадаємо, Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть
Член української делегації та керівник правлячої партії «Слуга народу» Давид Арахамія уточнив час початку чергового раунду українсько-російських переговорів.
Loading...
Load next