«Комунікація важко, але йде», — Михайло Подоляк повідомляє деталі переговорів

«Комунікація важко, але йде», — Михайло Подоляк повідомляє деталі переговорів

Сьогоднішні переговори Росії і України про умови припинення війни йдуть важко. Обидві сторони висловлюють уточнені позиції, але є розбіжності.

Про це повідомляє радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Сторони активно висловлюють свої позиції вже уточнені. Комунікація важко, але йде. Причина розбіжностей у тому, що у нас дуже різні політичні системи. Україна - це вільний діалог у суспільстві та обов'язковий консенсус. Росія - це ультимативне придушення власного суспільства, - зазначив він.

Своєю чергою у перемовинах між Україною та Росією виступити посередником погодився Ізраїль. Наразі із країною триває діалог стосовно гуманітарної допомоги.

Про це повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Українська сторона має постійний зв’язок з радником із питань національної безпеки та головою Ради національної безпеки Ейялем Хулатою.

Ізраїль взяв на себе складну, але благородну місію посередника у пошуку миру й завершенні російської агресії проти України. Також ведемо інтенсивний діалог з Ізраїлем щодо його участі в гуманітарній складовій, – заявив очільник ОП.

Голова Офісу Президента подякував ізраїльським колегам. Андрій Єрмак висловив сподівання стосовно успіху спільних дипломатичних зусиль.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У росії закінчуються ресурси для війни, вона потрохи позбавляється ілюзій, — Подоляк (відео) У росії закінчуються ресурси для війни, вона потрохи позбавляється ілюзій, — Подоляк (відео)
Переговори зараз проходять більш-менш конструктивно.
Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть Переговори Україна - росія: коли відбудуться та про що сторони говоритимуть
Член української делегації та керівник правлячої партії «Слуга народу» Давид Арахамія уточнив час початку чергового раунду українсько-російських переговорів.
Loading...
Load next