Дуда на саміті НАТО представить детальний план миротворчої місії в Україні

Дуда на саміті НАТО представить детальний план миротворчої місії в Україні
Миротворча місія в Україні, за словами, польського міністра оборони, невдовзі стане можливою.

На саміті НАТО в Брюсселі Польща офіційно представить пропозицію щодо миротворчої місії в Україні разом із детальним пакетом рішень, повідомив у неділю заступник голови Міністерства національної оборони Войцєх Скуркєвич. 

Про це пише Польське радіо, передає ПравдаТУТ News.

Очільник кабінету президента Павел Шрот запевнив, що пропозиції у Брюсселі разом з урядом представить президент Анджей Дуда.

Після зустрічі прем’єр-міністрів Польщі, Словаччини та Чехії разом із Володимиром Зеленським та Денисом Шмигалем в Україні, Качинський сказав, що Україні потрібна миротворча та гуманітарна місія, підготовлена ​​НАТО та, можливо, іншими організаціями, які також зможуть захиститися.

У неділю Скуркєвич, відповідаючи на запитання про пропозиції Качинського, оцінив, що така миротворча місія НАТО в Україні «може за тиждень, а може, за місяць стане можлива».

Він також нагадав, що наступного тижня в Брюсселі відбудеться саміт НАТО за участю президента США Джо Байдена.

Ця пропозиція (представлена ​​Качинським – ред.) буде формально, офіційно представлена ​​польською стороною з детальним пакетом того, як буде виглядати така місія, – сказав Скуркєвич.

Очільник Кабінету президента Польщі Павел Шрот, посилаючись на пропозицію Качиньського, запевнив, що президент Анджей Дуда не дистанціювався від такої ідеї.

Президент на постійній основі домовляється з урядом. Наступного тижня він їде на саміт НАТО в Брюссель і разом з урядом представить цей варіант, – повідомив він.

Наступного четверга, 24 березня, у Брюсселі має відбутися позачерговий саміт НАТО у зв'язку з нападом Росії на Україну. Засідання Європейської Ради відбудеться 24-25 березня.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
Loading...
Load next