Єрмак заявив, що Захід недооцінив хоробрість України, а тепер недооцінює жорстокість росії

Єрмак заявив, що Захід недооцінив хоробрість України, а тепер недооцінює жорстокість росії

На початку вторгнення рф країни Заходу недооцінили сміливість захисників України, однак тепер вони так само недооцінюють жорстокість росії. Відтак Захід має збільшити військову допомогу та закрити небо над Україною.

Про це у колонці для The Washington Post написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передає "Суспільне".

Президент Володимир Зеленський, виступаючи в Конгресі та багатьох парламентах світу, закликав збільшити військову допомогу та закрити небо над Україною. Зробити те, що США та союзники робили в Іраку в 1991 році, у Боснії з 1993 по 1995 рік та у Лівії в 2011 році з метою припинити кровопролиття. Бо лише створення забороненої для польотів зони для захисту гуманітарних коридорів зупинить бійню, яку розв‘язала Росія, — підкреслив посадовець.

Він зазначив, у разі, якщо Захід не закриє небо, він має забезпечити Україну відповідним озброєнням, щоб українські військові могли зробити це самостійно. Якщо ж цього не станеться, то втрата людей, інфраструктури, бізнесу та українських історичних пам’яток і пам’ятників "буде печаткою на колективній свідомості Заходу", наголосив Єрмак.

Ми бачимо, що США, Польща та багато інших вільних країн стоять на боці України. Втім, деякі держави в Європі, схоже, готові погодитися на частково окуповану російськими загарбниками Україну — на будь-що, щоб вони могли продовжувати купувати російський газ і нафту та вести звичайний бізнес з Москвою. Але звичайний бізнес з ними означає прийняття росіян, які бомблять пологові будинки та театри, в яких ховаються мирні жителі, — зауважив керівник Офісу президента.

За його словами, під час російської облоги Маріуполя загинули вже понад 1200 мирних жителів.

Український народ показав, що може очолити боротьбу за демократію проти тиранії. Нам просто потрібно більше підтримки. Волелюбним людям усього світу ми говоримо: це і ваша війна. Допоможіть нам виграти. Якщо ні, то найжорстокіша диктатура з часів Другої світової війни переможе Європу. Захід не може цього допустити, — підкреслив Єрмак.

Нагадаємо, раніше Єрмак заявив, що ми ніколи не підемо на жодні угоди всупереч національним інтересам України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО
Віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща хотіла б, аби США збільшили свою присутність в Європі.
Криза в Україні — це скоріше розборки із Заходом, особливо з НАТО, - французький генерал Криза в Україні — це скоріше розборки із Заходом, особливо з НАТО, - французький генерал
У Франції наголошують, що шлях дипломатії в ситуації з Росією — є не лише можливим, але найкращим.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next