Фінляндія не видасть ліцензію для АЕС, яку будує Росатом

Фінляндія не видасть ліцензію для АЕС, яку будує Росатом
Фінляндія відмовиться ліцензувати атомну електростанцію Ханхіківі. До її будівництва залучений російський Росатом.

Депутат парламенту Фінляндії Харрі Харкімо запитав міністра, чому будівельні роботи продовжуються, хоча члени Кабміну неодноразово заявляли, що проєкт Fennovoima не отримає ліцензії.

У Лінтіля також запитали, чи можна змінити постачальника реакторів для АЕС з російського на, наприклад, японського.

На це міністр економічного розвитку Фінляндії відповів, що рішення щодо продовження будівництва АЕС та зміни постачальника ухвалюється власниками. Однак держава втрутиться на етапі розгляду заяви про видачу ліцензії.

У ситуації, коли є власник, який порушив усі правила, так чи інакше пов'язані з ядерною енергетикою, і насильно захопив АЕС в іноземної держави, ліцензію абсолютно неможливо видати, – наголосив Лінтиля.

Мовиться про дві захоплені Росією АЕС в Україні – Чорнобильську та Запорізьку. До слова, Росатом є найбільшим акціонером Fennovoima.

Нагадаємо, що Білорусь вимагає, щоб 12 українських дипломатів виїхали упродовж 72 годин. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next