Меркель висловила підтримку Україні після місяців мовчання – Reuters

Меркель висловила підтримку Україні після місяців мовчання – Reuters

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель після місяців мовчання висловила солідарність з Україною і назвала "варварською" війну, яку розпочала росія. Пише Reuters.

Меркель заявила, що не буде давати поради збоку, але побажала українському уряду знайти кінець "цій варварській війні", повідомив Reuters один з учасників церемонії прощання з президентом Конфедерації німецьких профспілок DGB, на якому вона виступала.

Раніше актор Ульріх Маттес, який є другом Меркель, що війна турбує її, але вона не хоче втручатися.

Я підозрюю, що вона не хоче бути свого роду другорядним канцлером, - сказав він.

Деякі інші німецькі політики, зокрема колишній міністр закордонних справ Зігмар Габріель, визнали, що політика примирення з росією, можливо, була "занадто оптимістичною".

Політика Меркель викликала критику з боку США та інших країн за підтримку будівництва газопроводу "Північний потік-2", призначеного для доставки російського газу безпосередньо до Німеччини. Колишня канцлерка також наголошувала на необхідності продовжити спілкування з російським диктатором володимиром путіним навіть після того, як росія тимчасово окупувала Крим та Донецьку і Луганську області.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Меркель виступила із заявою, у якій наголосила, що немає виправдання для відвертого порушення міжнародного права. Місяці її мовчання щодо ситуації в Україні викликали обурення.

Нагадаємо, що у НАТО не вважають, що росія помститься за військову допомогу Україні від США.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next