Чергова маніпуляція: для чого росія хоче провести референдум на територіях ОРДЛО

Чергова маніпуляція: для чого росія хоче провести референдум на територіях ОРДЛО

Центр протидії дезінформації при РНБО України зафіксувало чергову маніпуляцію росії та зміну риторики пропагандистських медіа ворога.

Росія поширює наратив про проведення референдуму на територіях ОРДЛО щодо входження до складу рф. Публічно заявляють про це поки що ватажки ТОТ та депутати Держдуми, хоча зрозуміло, що така ініціатива без згоди путіна неможлива.

Як змінилася риторика рф:

  • 21.02 путін наголосив, що про приєднання ОРДЛО до росії не йдеться;
  • З 24.02 в Україні триває «спецоперація» з метою «денацифікації» та «демілітаризації» держави;
  • 23.03 керівництво Генштабу зс росії «забуло» про «денацифікацію» та «демілітаризацію» і проголосило основною метою «спецоперації» визволення Донбасу;
  • 26.03 в ОРДЛО заговорили про референдум.

Ці факти можуть свідчити про те, що референдум — це спроба показати населенню росії хоч якийсь результат «спецоперації», адже план з «денацифікації» призвів до «нацифікації» всього населення України. Кремль опинився у патовій ситуації і йому необхідно фіксувати хоч якусь «перемогу».

Нагадаємо, Ірпінь звільнили від російських окупантів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія виділить на утримання ОРДЛО близько 330 мільярдів гривень Росія виділить на утримання ОРДЛО близько 330 мільярдів гривень
Росія планує витратити на інтеграцію окупованого Донбасу близько 330 мільярдів гривень (900 мільярдів рублів).
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next