Росія виділить на утримання ОРДЛО близько 330 мільярдів гривень

Росія виділить на утримання ОРДЛО близько 330 мільярдів гривень
Росія планує витратити на інтеграцію окупованого Донбасу близько 330 мільярдів гривень (900 мільярдів рублів).

Росія планує у 2022-2024 роках виділити на соціально-економічні потреби окупованої частини Донбасу понад 900 мільярдів рублів (приблизно 330 мільярдів гривень).

Про це повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на затверджену російським урядом "Програму пришвидшеного соціально-економічного розвитку територій на 2022–2024 роки"

Відповідний документ свідчить, що російський уряд хоче збільшити рівень доходів жителів окупованої території Донбасу. Донецьк і Луганськ там називають "територія 1" і "територія 2".

У документі йдеться, що на території окупованого Донбасу живуть 2,9 мільйона людей. З них 38% — пенсіонери. Середня зарплата на цій території становить 15 тисяч рублів (5,5 тисячі гривень) — на 20 тисяч рублів менше, ніж у сусідній Ростовській області.

Москва хоче збільшити доходи населення окупованої території Донбасу до показників Ростовської області 2019 року.

Саме для цього Кремль і планує виділити 900 мільярдів рублів. Видатки на військове утримання "ДНР" та "ЛНР" фінансують окремо.

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео) У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео)
У Росії стартували вибори до Держдуми РФ, на які незаконно залучають і жителів окупованих територій України.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Loading...
Load next