"Знизити ризик ядерної аварії": глава МАГАТЕ прибув в Україну

"Знизити ризик ядерної аварії": глава МАГАТЕ прибув в Україну

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі прибув в Україну. Він проведе переговори про плановане надання МАГАТЕ термінової технічної допомоги для забезпечення безпеки і надійності ядерних об'єктів країни і запобігання ризику аварії, яка може загрожувати людям і навколишньому середовищу.

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

Гроссі планує ініціювати оперативну підтримку ядерних об'єктів України в галузі безпеки та захисту. Вона буде включати в себе направлення експертів МАГАТЕ на пріоритетні об'єкти і поставку життєво важливих засобів забезпечення безпеки, включаючи обладнання для моніторингу та аварійного реагування.

Військовий конфлікт піддає атомні електростанції та інші об'єкти з радіоактивними матеріалами України безпрецедентній небезпеці. Ми повинні вжити термінових заходів, щоб забезпечити їх подальшу безпечну експлуатацію і знизити ризик ядерної аварії, яка може мати серйозні наслідки для здоров'я людей і навколишнього середовища як в Україні, так і за її межами, - заявив глава МАГАТЕ.

Під час візиту він також відвідає одну з атомних електростанцій України.

Нагадаємо, раніше Зеркаль повідомила, що Україна разом із партнерами працює над усуненням росії з МАГАТЕ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація на захоплених українських АЕС суперечить принципу ядерної безпеки, вважають у МАГАТЕ Ситуація на захоплених українських АЕС суперечить принципу ядерної безпеки, вважають у МАГАТЕ
4 березня військовими силами Російської Федерації здійснено обстріл майданчика Запорізької АЕС.
Повномасштабне вторгнення може статися вже в лютому, але не пізніше за березень, - Bild Повномасштабне вторгнення може статися вже в лютому, але не пізніше за березень, - Bild
Німецьке видання Bild оприлюднило плани Росії, за якими вона планує встановити в Києві маріонетковий уряд та приєднати Україну до Союзної держави РФ та Білоруссю.
Loading...
Load next