МЗС обурене тим, як влада Угорщини спекулює на горі України і намагається догодити РФ

МЗС обурене тим, як влада Угорщини спекулює на горі України і намагається догодити РФ

Міністерство закордонних справ України вважає глибоко аморальними неправдиві повідомлення, які поширює очільник угорського МЗС Петер Сійярто. Про це йдеться у коментарі речника міністерства Олега Ніколенка на запит "Європейської правди".

Як повідомлялося Петер Сійярто звинуватив опозицію у занадто сильній підтримці України через підтримку лідером опозиції акції пам’яті жертв бомбардування Маріуполя, а також заявив що опозиція нібито вже проводить переговори з Україною про свої дії у разі можливої перемоги на виборах, що відбудуться 3 квітня.

Ніколенко спростував припущення міністра.

Категорично відкидаємо спроби міністра закордонних справ Петера Сійярто втягнути Україну у внутрішньополітичну боротьбу в Угорщині… Ми не втручалися і не будемо втручатися у внутрішні справи Угорщини. Оцінку діям угорських політиків зрештою дадуть угорський народ та історія, - заявив він.

Офіційний представник МЗС України також вважає, що уряду Угорщини за чинних подій на континенті варто зупинити спроби сподобатися Путіну і переглянути угорську політику з ненадання Україні оборонної підтримки.

Закликаємо керівництво Угорщини залишити в минулому стрімке зближення з Росією та усвідомити очевидний факт: без миру та безпеки в Україні не буде миру та безпеки в Угорщині. Відмова прем’єр-міністра Орбана надавати повну підтримку Україні сьогодні - це не запобігання втягуванню Угорщини у війну, а навпаки - запрошення Росії до подальшої агресії вглиб Європи.

Він також підкреслив, що вважає аморальним спекулювання на горі українців у рамках передвиборчої кампанії.

Розраховуємо, що Будапешт сприятиме єдності в ЄС та НАТО задля припинення війни РФ проти України. Росія не має отримувати більше простору для продовження її звірств проти українського народу та руйнування європейської безпеки, - додав Олег Ніколенко.

Нагадаємо, що "Україна готова зафіксувати позаблоковий статус без вступу у військово-політичні союзи" - Чалий. Українська делегація прагне підписати договір про гарантії безпеки, який повинен стати дипломатичним форматом закінчення війни, яку розпочала Росія проти України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
Loading...
Load next