Україна проти замороження конфлікту – Кулеба про можливість миротворчої місії

Україна проти замороження конфлікту – Кулеба про можливість миротворчої місії

Україна вітає мирні ініціативи, запропоновані Польщею, однак вони не повинні заморожувати конфлікт. Про це заявив на брифінгу у Польщі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, відповідаючи на питання щодо можливості розгортання миротворчої місії. Повідомляє УНН.

Ми повинні мати різні рішення на столі для будь-якого сценарію розвитку подій. Тому, безумовно, ініціативи, які лунають від польського уряду, вони є корисні, тому що Польща є членом НАТО і має можливості поширити певні ініціативи в середині Альянсу, - зазначив Кулеба.

Також політик додав і таке: 

Але у нас є одне застереження до будь-якої ініціативи, яка зараз озвучується тією чи іншою країною – ці ініціативи не повинні заморожувати конфлікт. З 24 лютого додаткові території України були тимчасово окуповані. Наша принципова позиція полягає в тому, що Росія має вийти на позиції, які вона займала на 23 лютого, і відповідно жодна ініціатива, яка сприятиме фіксуванню нинішнього статус-кво, не відповідає українським інтересам, - зазначив він.

Зі слів міністра, він мав дуже відверту і змістовну розмову з польським віце-прем’єром Ярославом Качинським, з яким вони “змогли дуже предметно і детально проговорити це питання”.

Я знайшов повне розуміння у пана Качинського щодо української позиції, і я також бачу щире бажання пана Качинського допомогти Україні. Немає жодних сумнівів і непорозумінь довкола питання цієї місії. Ми синхронізувались, ми знаходимось на одній сторінці, і будемо вдячні Польщі за будь-які. Нові ініціативи, які ми з ними будемо проговорювати, а вони можуть просувати, - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що Британія рекомендує Україні не поспішати укладати мирну угоду з Росією, – Times.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.
Loading...
Load next