НАТО готове роками підтримувати Київ у війні проти росії

НАТО готове роками підтримувати Київ у війні проти росії

НАТО готове підтримувати Україну у війні проти росії протягом багатьох років, включаючи допомогу Києву в переході від зброї радянських часів до сучасної західної та систем, заявив у четвер генеральний секретар Єнс Столтенберг. Пише Reuters.

Він виступив після того, як Кремль попередив, що постачання західних озброєнь Україні, у тому числі важких, загрожують безпеці європейського континенту "і провокують нестабільність".

Ми маємо бути готові до довгострокової перспективи. Абсолютно можливо, що ця війна затягнеться і триватиме місяці та роки, - заявив Столтенберг на молодіжному саміті в Брюсселі.

Голова НАТО заявив, що Захід продовжить чинити максимальний тиск на президента росії, щоб той припинив вторгнення в Україну, яке Москва називає "спеціальною військовою операцією", за допомогою санкцій, задля економічної та військової допомоги Києву.

Союзники по НАТО готуються надати підтримку протягом тривалого періоду часу, а також допомогти Україні перейти від старої техніки радянських часів до сучасніших озброєнь і систем стандарту НАТО, що також потребуватиме додаткової підготовки, - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, що знайдемо кожну мерзоту: ПАРЄ закликала створити міжнародний трибунал.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next