Італія готова стати гарантом безпеки для України, – міністр

Італія готова стати гарантом безпеки для України, – міністр

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив після переговорів в Азербайджані, що його країна згодна "гарантувати нейтралітет України". Що італійський чиновник мав на увазі під таким формулюванням, видання La Repubblica не уточнює.

За словами глави МЗС Італії, офіційний Рим "працює в режимі нон-стоп", щоб покласти край "цьому конфлікту" за допомогою санкцій, але водночас "не відмовляючись від дипломатичного каналу".

Ді Майо вважає, що пріоритет зараз – продовження переговорів України з країною-агресоркою Росією та зусилля щодо досягнення гуманітарного перемир'я.

Ми відзначаємо прогрес, досягнутий у Туреччині після зустрічі між двома делегаціями. Італійський уряд готовий зробити свій внесок у мирний процес і гарантувати нейтралітет України, – сказав він.

Своєю чергою міністр закордонних справ України і глава МЗС Японії Йосімаса Хаясі під час особистої зустрічі в Польщі синхронізували кроки щодо застосування додаткових санкцій проти росії.

Зворушливий жест міністра закордонних справ Йосімаса Хаясі, який подарував мені малюнки японських дітей. Я передам їх українським солдатам. На нашій зустрічі у Варшаві ми синхронізували кроки щодо застосування додаткових санкцій проти росії. Заборона на російську нафту, газ і вугілля необхідна, - написав Кулеба в Twitter.

Нагадаємо, раніше Кулеба розповів про очікування від переговорів з росією у Стамбулі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Loading...
Load next