США підтримали передачу Україні реактивних систем залпового вогню, — ЗМІ

США підтримали передачу Україні реактивних систем залпового вогню, — ЗМІ

Адміністрація президента США Джозефа Байдена схвалила відправку в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності.

Як пише видання The New York Times з посиланням на американських посадовців, про передачу зброї, ймовірно, буде оголошено наступного тижня. Пакет озброєння включатиме мобільні ракетні установки, які можуть стріляти набагато далі, ніж пускові установки, які наразі використовує Україна.

Попри те, що офіційні особи не надали подробиць про те, які саме типи ракет нададуть США, видання пише, що Пентагон найчастіше використовує M31 GMLRS (Gueded Multiple Launch Rocket System). Це високоточна зброя з супутниковим наведенням.

Також США планують включити до наступного пакета озброєнь для України реактивні системи залпового вогню HIMARS, які пересуваються на шасі колісних вантажівок.

Своєю чергою міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс відкинула заяви, що між країнами НАТО нібито є домовленість не постачати певних видів озброєнь Україні. Про це вона заявила 27 травня під час візиту до Чеської Республіки, пише The Guardian.

 

Я хочу сказати чітко: ці чутки абсолютно не відповідають дійсності. Ми абсолютно чітко розуміємо, що підтримувати Україну танками і літаками є абсолютно законно, і ми дуже підтримуємо роботу, яку виконала Чеська Республіка, передавши танки в Україну, – сказала вона.


Трасс також зазначила, що Великобританія допомагала Польщі поповнити запаси її оборонної техніки через те, що Варшава доправила танки в Україну.

За словами міністерки, вона хоче, щоб в Україну надійшло більше важкого озброєння і щоб українські Збройні сили були модернізовані, аби переконатися, що вони отримали обладнання, яке відповідає стандартам НАТО.


Наразі вони використовують багато колишнього радянського обладнання. Нам потрібно переконатися, що вони зможуть захистити себе в майбутньому, це робота, яку ми виконуємо з Польщею та Україною, – сказала вона.


Трасс на переговорах у п'ятницю запропонувала Чеській Республіці приєднатися до цієї місії.
 

Зараз не час заспокоюватися. Не має бути жодних розмов про припинення вогню чи умиротворення путіна. Ми маємо зробити так, щоб Україна перемогла, Росія пішла і щоб ми більше ніколи не побачили такої російської агресії", – сказала глава МЗС Великобританії.

Нагадаємо, раніше Зеленський звернувся до політиків і народу Латвії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
"Найжорсткіші санкції" проти Росії: МЗС Британії підпише законопроект "Найжорсткіші санкції" проти Росії: МЗС Британії підпише законопроект
Своєю чергою Кулеба зазначив, що твердження РФ про те, що конфлікт на Донбасі є "внутрішнім конфліктом в Україні" — абсурд та маніпуляція.
Loading...
Load next