Українці ясно дали зрозуміти, що не підпорядковуватимуться волі путіна, — Блінкен

Українці ясно дали зрозуміти, що не підпорядковуватимуться волі путіна, — Блінкен

Не існує сценаріїв війни з Росією, в яких Україна зрештою не перемогла б. Про це в інтерв'ю MSNBC заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

У нього запитали, чи Україна може перемогти.

Зрештою, так, адже що таке успіх, що таке перемога? Це зберегти суверенітет та незалежність своєї країни. І немає сценарію, за яким згодом цього не станеться, – відповів Блінкен.

Однак він зазначив, що є проблема: на досягнення перемоги може піти час – а це означає нові смерті та руйнування.

Але найпотужніше тут те, що українці ясно дали зрозуміти, що не підпорядковуватимуться волі Володимира Путіна, – підсумував глава Держдепу.

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда прокоментував дії російських армійців у містечку Буча, що під Києвом. На думку політика, вбивства мирних людей - це ніщо інше, як геноцид українського народу.

Про це Анджей Дуда розповів в інтерв’ю американському телеканалу CNN.

Відповідаючи на питання телеведучого, чи згоден він зі словами президента України, що “дії росіян у Бучі – це геноцид українців”, Анджей Дуда заявив, що “із цим важко не погодитись”.

Польський президент додав, що основна мета вторгнення Росії в Україну – це знищення української нації.

Загибель такої кількості мирних українців свідчить про те, які насправді наміри у Росії, – зауважив Дуда.

На думку політика, Заходу пора припинити діалог із президентом РФ Володимиром Путіним та запровадити проти Росії більш жорсткі санкції.

Ми завжди чули, що з Путіним потрібно розмовляти. Проте діалоги з Росією не мають сенсу. Їм потрібно ставити жорсткі умови і сказати: якщо не виконаєте їх – нам немає про що розмовляти, – додав президент Польщі.

Нагадаємо, раніше Дуда заявив, що така політика Угорщини проти України буде дорого їм коштувати.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Loading...
Load next