Дуда заявив, що така політика Угорщини проти України буде дорого їм коштувати

Дуда заявив, що така політика Угорщини проти України буде дорого їм коштувати

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що йому важко зрозуміти позицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Той не надав дозвіл на постачання зброї Україні через угорську територію, а також прагне далі підтримувати стосунки у сфері енергетики з рф. Про це повідомляє TVN 24.

Наразі перед лицем російської агресії в Україні, загибелі тисяч людей в Україні, мирних жителів, бомбардувань житлових масивів, знищення житлових будинків російською армією, порушень міжнародного права мені важко зрозуміти таке ставлення, — пояснив Дуда.

За його словами, такі політичні ігри обійдуться Будапешту досить дорого, та нагадав про залежність Угорщини від Росії.

АЕС, яка виробляє енергію для Угорщини, також є російською електростанцією, вони уклали контракт із російськими структурами на модернізацію цієї станції кілька років тому, тому залежність величезна, — додав президент Польщі.

Своєю чергою прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенет заявив, що Ізраїль твердо підтримує Україну. 

Про це він сказав на спільній пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном в Єрусалимі, передає CNN.

Що стосується війни в Україні, Ізраїль твердо підтримує народ України й збирається продовжувати наші зусилля, щоб допомогти зменшити страждання та припинити кровопролиття, - сказав Нафталі Бенет.

Він повідомив, що Ізраїль уже направив свої найкращі медичні команди для створення найсучаснішого польового госпіталю на Заході України.

Ізраїльські медики вже пролікували понад 500 пацієнтів.

У цей момент, саме в цей момент, лікарі та медсестри ризикують своїм життям, щоб врятувати життя тих, хто цього потребує, - сказав прем’єр.

За його словами, ізраїльтяни роблять «все, що в наших силах, коли нас просять надати свій внесок у зусилля, спрямовані на припинення цієї війни. Ми робимо це, зберігаючи тісну координацію зі Сполученими Штатами та нашими європейськими партнерами».

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським
Про це заявив у понеділок в ефірі Польського радіо голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох.
"Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви "Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви
2 грудня Зеленський, Дуда та Науседа провели переговори у форматі відеоконференції.
Loading...
Load next