Нехай політика інтересів не домінує над політикою совісті, — Моравецький звернувся до європейських лідерів

Нехай політика інтересів не домінує над політикою совісті, — Моравецький звернувся до європейських лідерів

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що санкції, запроваджені проти росії за її збройну агресію щодо України, не діють і необхідні швидкі кроки, аби завдати потужного удару по російській економіці.

Про це він заявив на пресконференції у Варшаві, передає Укрінформ.

За його словами, росія значною мірою "пристосувалася" до запроваджених санкцій і може їх ігнорувати.

Cанкції, які введені наразі, не діють, - зазначив Моравецький.

Він наголосив, що кілька днів тому, після викриття злочину, скоєного росіянами проти мирних жителів Бучі, посли, які займаються економічними справами та санкціями, схвалили “дуже радикальні санкції”.

Але відкладення на чотири місяці введення у дію заборони на купівлю на російське вугілля "дуже розчаровує", зазначив прем'єр-міністр Польщі.

Відстрочення на чотири місяці означає, що практично лише в серпні ми можемо розраховувати на повне блокування російського вугілля. Тоді як вугілля можна замінити набагато швидше, – сказав Моравецький.

Щодо питання ембарго на російську нафту він зауважив, що якщо хтось вагається з приводу радикальних санкцій проти рф і хоче надалі купувати цю нафту, то на неї потрібно накласти додаткове мито. Відтак не буде дешевої нафти з росії.

Тому я ще раз закликаю наймогутніші столиці ЄС діяти швидко. Треба запровадити санкції, які будуть мати вирішальний вплив на стан російської економіки, – підкреслив Моравецький.

Він вважає, що потрібно припинити війну рф проти України та покласти край злочинам росіян.

Нехай політика інтересів не домінує над політикою совісті, - резюмував Моравецький.

Нагадаємо, раніше лідери G7 домовилися про нові санкції для росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next