"Важливий меседж політичної підтримки": президенти країн Балтії та Польщі прибули в Київ

"Важливий меседж політичної підтримки": президенти країн Балтії та Польщі прибули в Київ

Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії Анджей Дуда, Гітанас Науседа, Егітс Левітс та Алар Каріс уже прибули в Київ для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Про це написала ексдепутат Ольга Богомолець у Facebook.



Президенти країн Балтії та Польщі прибули в Київ. Важливий меседж політичної підтримки та військової допомоги для України. Символічно, що прямували вони до нас на потягу Укрзалізниці, як Борис Джонсон! Дякуємо за вашу єдність та готовність ставати пліч-о-пліч з нами, – написала Богомолець. 

Своєю чергою спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі вирішив прийняти запрошення українського колеги Руслана Стефанчука відвідати звільнену від російських окупантів Київщину, сьогодні вони обговорять деталі майбутньої поїздки.

Про це Папуашвілі повідомив у Фейсбуці.

За словами грузинського політика, протягом останніх днів у нього було інтенсивне та дружнє спілкування з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

Наше спілкування, а також його вчорашнє інтерв’ю в прямому ефірі «Імеді ТБ» переконали мене, що є місце для вирішення кожного непорозуміння. Враховуючи це, я провів дискусію з усіма іншими лідерами партій, і всі ми погодилися, що мій візит в Україну може зіграти важливу роль у вирішенні цих питань. Я вже спілкувався з колегою і підтвердив свою готовність відвідати Україну. Сьогодні ми також обговоримо деталі цього візиту, - написав Папуашвілі.

Він зазначив, що спікери грузинського і українського парламентів планують також провести сьогодні більш розгорнуту розмову щодо поточної російської агресії в Україні та європейського майбутнього наших країн.

Ми обговоримо грузинсько-українські відносини та наші потреби в координації, щоб уникнути непорозумінь, подібних до тих, що мали місце нещодавно, і для подальшого зміцнення історично братерських зв’язків між нашими країнами та народами, - зазначив Папуашвілі.

Він наголосив, що підтримка України та українського народу є моральним та історичним обов’язком Грузії, і запевнив, що грузинська сторона буде його шанувати та виконувати.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви "Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви
2 грудня Зеленський, Дуда та Науседа провели переговори у форматі відеоконференції.
"У засніжених Карпатах": Зеленський зустрівся з президентами Польщі та Литви "У засніжених Карпатах": Зеленський зустрівся з президентами Польщі та Литви
Захід відбувається у резиденції "Синьогора", с. Гута, Івано-Франківська область.
У НАТО ініціювали консультації через загрозу безпеки союзникам У НАТО ініціювали консультації через загрозу безпеки союзникам
Відомо також, що Литва та Естонія запровадили у себе в країнах надзвичайний стан.
Loading...
Load next