Ле Пен обіцяє покинути об'єднане командування НАТО, якщо її оберуть президенткою Франції

Ле Пен обіцяє покинути об'єднане командування НАТО, якщо її оберуть президенткою Франції

Марін Ле Пен розповіла, як планує змінити курс Франції, якщо її оберуть президенткою. Зокрема політикиня хоче вийти з об'єднаного командування НАТО. Повідомляє Марін Ле Пен.

Про це кандидатка у президенти Франції заявила на пресконференції. Під час неї політикині представила свою зовнішньополітичну програму.

Ле Пен не говорила про повний вихід Франції з НАТО. Вона зазначила, що і далі підтримуватиме 5 статтю, яка передбачає колективний захист.

Йдеться не про вихід із НАТО, а про вихід із її спільних командних структур, – сказала політикиня.

Вона зазначила, що раніше Франція вже виходила з інтегрованих структур командування НАТО. Зокрема у 1966 році, коли при владі був Шарль де Голль. Повернулась країна до цих структур лише у 2009 році.

Також кандидатка у президенти заявила, що коли в Україні закінчиться війна, вона запропонує Росії стратегічне зближення з НАТО.

Нагадаємо, що Кремль відцурався Медведчука: "не громадянин Росії".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Еманнуель Макрон перемагає на президентських виборах у Франції Еманнуель Макрон перемагає на президентських виборах у Франції
Він обійматиме президентське крісло уже другий термін поспіль.
Зеленський поговорив із Макроном: що відомо про деталі розмови Зеленський поговорив із Макроном: що відомо про деталі розмови
Обговорювали розблокування Нормандського формату й роботи ТКГ.
У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона
Сьогодні, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки.
Loading...
Load next