"Ми не можемо залишатися нейтральними в цій війні": Ірландія обіцяє пришвидшувати вступ України до ЄС

"Ми не можемо залишатися нейтральними в цій війні": Ірландія обіцяє пришвидшувати вступ України до ЄС

У Міністерстві закордонних справ Ірландії заявили про підтримку української євроінтеграції. Там обіцяють зробити все необхідне, аби пришвидшити вступ України до Євросоюзу.

Про це заявив міністр закордонних справ та оборони Ірландії Саймон Ковені під час брифінгу.

Україна прагнула різноманітності, економічного процвітання, демократії та свободи. Я хочу сказати все це можливо, перебуваючи у Європейському союзі, і ми робитимемо все можливе для того, щоб прискорити вступ України до цієї організації, - сказав він.

Також  Саймон Ковені заявив, що його країна не може дотримуватися нейтралітету у війні Росії проти України. Він запевнив, що Ірландія підтримує Україну.

Незважаючи на те, що Ірландія є нейтральною країною у військовому плані, я хотів би відзначити, що ми не можемо залишатися нейтральними в цій війні. І ми також не нейтральні щодо майбутнього вашої країни, - заявив ірландський міністр.

Нагадаємо, раніше Стефанішина заявила, що Україна може отримати статус кандидата на членство в ЄС у червні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next