Україна може отримати статус кандидата на членство в ЄС у червні — Стефанішина

Україна може отримати статус кандидата на членство в ЄС у червні — Стефанішина

Під час візиту до Києва Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн передала Президенту України Володимиру Зеленському опитувальник для оцінки готовності України до початку переговорів про вступ до ЄС. Повідомили в Офісі Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Фото: Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції 

Сподіваємося, що у червні цього року на саміті лідерів ЄС Україна набуде статусу кандидата на членство, і цей процес відкриє для нас нові політичні горизонти, але насамперед – фінансові можливості для відновлення та розвитку, — заявила віцепрем'єрка Ольга Стефанішина після зустрічі з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем.

Передаючи опитувальник, високопосадовиця зауважила, що цей процес зазвичай триває роками, але у випадку України йдеться про тижні.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель прибули до України, щоб підтримати нашу державу. Вони відвідали Бучу, де на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів росії.

Під час зустрічі з Президентом України обговорили впровадження санкцій для більш ефективного стримування агресії рф, а також підтримку обороноздатності України. Президентка Єврокомісії повідомила про підготовку нового пакету санкцій.

Нагадаємо, що "Поки що у них ілюзія, що вони можуть взяти Маріуполь, оточити Донбас", — Арестович про плани путіна.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Естонія першою у ЄС прийняла рішення із закликом до країн ООН про закриття неба над Україною Естонія першою у ЄС прийняла рішення із закликом до країн ООН про закриття неба над Україною
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про рішення Естонії.
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
Loading...
Load next