Візит держсекретаря та міністра оборони США є сигналом, що Україна перемагає, - Порошенко

Візит держсекретаря та міністра оборони США є сигналом, що Україна перемагає, - Порошенко

П'ятий президент Петро Порошенко вважає візит в Україну держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони США Ллойда Остіна важливим та глибоко символічним кроком. Це перший візит такого високого рівня з боку США у столицю України після початку широкомасштабної війни. Пише CNN.

Перш за все, ми дуже цінуємо глобальне лідерство Сполучених Штатів на підтримку України. У Вашингтоні розуміють краще за будь-кого, що ця війна - вона більша за Україну.

Ця війна - вона про всіх нас, вона про Вільний світ, - наголошує Порошенко.

Водночас Порошенко закликав світ більше запроваджувати руйнівних санкцій проти росії, ембарго на нафту, ембарго на газ.

Можливо навіть морська блокада. А також щось подібне до програми "нафта в обмін на продовольство" як це було у випадку Іраку. За нинішніх умов такі кроки були б дуже символічними, це важливо, і це треба робити, - переконаний Порошенко.

Він також вважає ще одним важливим кроком, який зробив президент Байден, номінування нового посла США в Україні.

Ми розраховували на цей крок протягом багатьох місяців. Очікуємо на приїзд Бріджит Брінк, нового посла, вже тут в Києві, - резюмує Порошенко.

Нагадаємо, що Байден висуває Бріджит Брінк на посаду амбасадорки США в Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next