"путін зробив катастрофічну помилку": Джонсон припустив, що війна в Україні може затягнутися до кінця 2023 року

"путін зробив катастрофічну помилку": Джонсон припустив, що війна в Україні може затягнутися до кінця 2023 року

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає «цілком реальною» ймовірність того, що війна в Україні затягнеться до кінця наступного року.

Таку думку Джонсон висловив під час пресконференції в Індії, де він перебуває з офіційним візитом, повідомляє місцеве видання Republic World.

На питання, чи може війна продовжуватися до кінця 2023 року, Джонсон відповів: «Сумно те, що це реальна можливість».

У путіна величезна армія. У нього дуже складне політичне становище, бо він зробив катастрофічну помилку. Єдиний варіант, який у нього зараз є, — це продовжувати намагатися використати свій жахливий, жорстокий підхід, намагаючись знищити українців, – сказав прем'єр Британії, додавши, що ситуація залишається «непередбачуваною», і похваливши «неймовірний героїзм українців та їхню готовність до бою».

Своєю чергою міністр оборони Олексій Резніков заявив, що відповідь Заходу на повномасштабне російське вторгнення в Україну була занадто повільною.

Таку думку він висловив у колонці для видання WSJ Opinion, передає сторінка МОУ у Фейсбуці.

Відповідь Заходу на вторгнення була занадто повільною. Як заявив президент України Володимир Зеленський, глобальна відповідь на кризу такого масштабу повинна бути негайною, протягом 24 годин, а не за тижні чи місяці, - наголосив очільник МОУ.

Він підкреслив, що кожен агресор має стикнутися з невідворотним покаранням через механізм превентивних заходів, так званих відкладених санкцій, які затверджуються у мирний час та набувають чинності автоматично.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, що потрібно для зустрічі з путіним.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next