Джонсон піде у відставку, якщо Велика Британія більше не зможе допомагати Україні у війні

Джонсон піде у відставку, якщо Велика Британія більше не зможе допомагати Україні у війні

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що одним із принципових питань, яке могло б стати причиною його відставки, є припинення підтримки України Сполученим Королівством.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС у відповідь на запитання журналіста про те, чи є якісь принципові міркування, через які Джонсон міг би подумати про відставку.

Прем'єр Великої Британії зазначив, що якщо доведеться покинути Україну, тому що це стане надто складно або витрати будуть надто великі, він піде.

Він сказав що «звичайно» вважає мораль частиною лідерства.

Також Україна може зіткнутися з тиском з боку росії з метою укладання мирної угоди, яка не відповідає інтересам Києва. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон побоюється, що на це вплинуть економічні наслідки в Європі. Про це пише Reuters.

Занадто багато країн кажуть, що це європейська війна, в якій немає необхідності…Тому тиск зростатиме, щоб спонукати – можливо, примусити – українців до поганого миру, – заявив Джонсон.

Він додав, що наслідки того, що російський диктатор володимир путін зможе досягти свого в Україні – стануть "довгостроковою економічною катастрофою".

Нагадаємо, раніше Джонсон назвав чотири кроки для Заходу, необхідні для перемоги України у війні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next