Запорукою успішного протистояння агресії рф є героїзм української армії та дієві санкції, – Андрій Єрмак

Запорукою успішного протистояння агресії рф є героїзм української армії та дієві санкції, – Андрій Єрмак
авдяки довгостроковому ефекту санкції мають ускладнити можливості для провадження москвою агресивної політики в майбутньому.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначає, що для припинення агресивної війни росії проти України важливими є героїчний спротив ЗСУ та українського суспільства, а також потужні й дієві міжнародні санкції, над запровадженням яких працює «санкційна» група експертів.

Про це йдеться у його колонці для НВ.

Російський бліцкриг проти України провалився. Героїчні зусилля наших Збройних Сил та суспільства зірвали плани Кремля. На нас чекає ще не одне загострення на фронті. Ще не раз російські війська робитимуть спроби просунутись углиб території України. Однак злам відбувся, і тепер цілком очевидно, що ця війна вже не йтиме за кремлівським планом, – наголосив Андрій Єрмак.

Керівник Офісу Глави держави зазначив, що Україна одержує дедалі більші обсяги військово-технічної, гуманітарної та фінансової допомоги.

Наші війська отримують ефективну зброю, і її номенклатура неухильно зростає, і спільними зусиллями питання ленд-лізу з абстрактно-теоретичної переходить у практичну площину, – написав він.

Також, за словами Андрія Єрмака, завдяки зусиллям української влади та іноземних партнерів стабільно функціонує банківська система. На вільних від окупантів територіях працюють комунальні служби, ситуація з продовольством контрольована.

Керівник Офісу Глави держави зауважив, що запорукою успішного протистояння агресії рф є не лише стійкість, звитяга й мотивація українців та фахове командування, а й другий фронт – міжнародні санкції. Завдяки довгостроковому ефекту вони мають ускладнити можливості для провадження москвою агресивної політики в майбутньому.

Це один з елементів гарантування нашої безпеки щонайменше на той період, поки не запрацюють юридично зобов’язувальні механізми нової безпекової архітектури.

Він пояснив, що необхідно змусити Росію зосередитися на подоланні своїх внутрішніх проблем. Водночас не треба забувати й про тиск на російських олігархів, які також мають бути покарані за підтримку та фінансування агресії. Саме для цього Президент України Володимир Зеленський кілька тижнів тому ініціював створення «санкційної» міжнародної групи експертів, яка в оперативному режимі займається оцінкою дії санкцій, пошуком шляхів їх оптимізації та підвищення ефективності. Створена група, яку очолюють керівник Офісу Глави держави та відомий американський дипломат Майкл Макфол, уже представила План дій щодо посилення санкцій.

Зокрема, Україна внесла до Європейського енергетичного співтовариства пропозицію щодо запровадження повного нафтогазового ембарго щодо росії. Цей пункт у запропонованому експертами Плані – під номером один, адже, за результатами трьох кварталів минулого року, на енергоносії припадало 34,5% доходів бюджетурф.

Серед інших пунктів Плану слід виокремити включення росії до чорного списку FATF поряд з Іраном та КНДР, всеосяжні санкції щодо банківських установ росії та білорусі, торговельні обмеження щодо їхніх товарів, а також розширення транспортних і страхових обмежувальних заходів.

Ще одна лінія тиску пов’язана з наданням росії та білорусі статусу держав – спонсорів тероризму, а російській армії та політичним партіям – статусу терористичних організацій.

Нагадаємо, окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Чи відбудеться обмін полоненими з Росією на Великдень Чи відбудеться обмін полоненими з Росією на Великдень
Завтра, 28 квітня, відбудеться відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.
Вже цього тижня: Єрмак проведе переговори з Козаком Вже цього тижня: Єрмак проведе переговори з Козаком
За його словами, переговори з Росією ведуться постійно, в тому числі в рамках "нормандського формату".
Loading...
Load next