Православний світ побачив, що для російських загарбників Великдень нічого не означає, — Зеленський

Православний світ побачив, що для російських загарбників Великдень нічого не означає, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російські окупанти, проливаючи кров українців у найбільше православне свято, довели: гуманізм і християнська мораль – це не до них. Про це він заявив у ранковому зверненні 25 квітня. 

Росії пропонувалося великоднє припинення вогню. Але православний світ побачив, що для російських загарбників Великдень нічого не означає. Це для них просто червона дата в календарі, для якої потрібні спеціальні слова, спеціальна поведінка, але не те, що називається вірою, і не те, що називається християнським добром. Російська армія зробила цей Великдень червоним не тільки формально в календарі, а й червоним від крові. Християни такого б не зробили, маючи можливість встановити мир. Тож тримати свічку в руках у храмі ще не означає бути християнином. Їсти або навіть святити паски щороку – цього також замало, щоб бути людьми, щоб бути християнами, — зауважив президент.

Зеленський відзначив, що Росія "привітала" Україну з Великоднем повітряною загрозою майже по всій нашій державі, ракетним ударом по Полтавській області, ракетними ударами по Кременчуку, вбили ще двох дітей у Донецькій області.

Немає такої військової загрози, від якої це могло б убезпечити Росію. Це просто свідоме знищення життя в Україні. Знищення, яке не припинилося навіть у найбільше православне свято, — наголосив Зеленський.

Президент подякував поліцейським, працівникам Служби безпеки України, всім, хто відповідав за безпеку на Великдень, за те, що в неділю не допустили жодної провокації. Усього того, що російські пропагандисти анонсували напередодні.

Водночас, у тимчасово окупованих росіянами районах або вже настала гуманітарна катастрофа, або залишається дуже мало часу до неї.

Збройні Сили України стримують атаки російських військ на ключових напрямках. В Харківській області – на Ізюмському напрямку, на Донбасі – особливо біля Попасної, в Маріуполі, де продовжується опір захисників міста, у південних районах, де окупанти намагаються перейти у наступ, - сказав Зеленський.

Він нагадав, що вранці знову на всій території країни були повітряні тривоги. А у Вінницькій, Рівненській, Львівській, Одеській областях – ракетна загроза.

Росія не полишає спроб зламати наш опір, щоб... Досягти чого? В окупованих районах або вже настала гуманітарна катастрофа, або залишається дуже мало часу до неї. Не вистачає базових продуктів, не вистачає ліків. У людей немає засобів для нормального існування, немає елементарної безпеки. Немає всього того, що було до 24 лютого. Що було в Донецьку й Луганську до 2014 року. Всього того, що ми обов'язково повернемо після звільнення нашої землі, - наголосив президент України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
Loading...
Load next