Гутерреш та Ердоган закликали до створення в Україні гуманітарних коридорів для евакуації цивільних

Гутерреш та Ердоган закликали до створення в Україні гуманітарних коридорів для евакуації цивільних
Водочас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає Генсека ООН Гутерреша тиснути на росію для проведення евакуації з Маріуполя.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час зустрічі в Анкарі наголосили на нагальній необхідності ефективного доступу через гуманітарні коридори для евакуації мирних жителів в Україні.

Про це інформує Інтерфакс-Україна, передає ПравдаТУТ News.

Генеральний секретар Гутерреш і президент Ердоган підтвердили, що їх спільна мета — якнайшвидше покласти край війні та створити умови для припинення страждань цивільного населення. Вони наголосили на нагальній необхідності ефективного доступу через гуманітарні коридори для евакуації цивільних осіб та надання такої необхідної допомоги постраждалим громадам, — ідеться у повідомленні на сайті представництва ООН у Туреччині у понеділок.

Гутерреш висловив підтримку дипломатичним зусиллям Туреччини щодо війни в Україні.

Крім того, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша, який відвідає Москву у вівторок, чинити тиск на росію для проведення евакуації із заблокованого Маріуполя.

Гутерріш має зосередитися насамперед на одному питанні: евакуація з Маріуполя... Це справді те, на що ООН здатна. І якщо він продемонструє політичну волю, характер і принциповість, сподіваюся, це дасть нам змогу зробити ще один крок уперед, - сказав Кулеба в інтерв'ю AP у понеділок. 

Вас також може зацікавити стаття: "Москва відчуває поразку в Україні": Кулеба про погрози Лаврова щодо початку Третьої світової війни.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також стосовно відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next